Verbindt mensen en ideeën

10 Jaar Kennisplein!

Kennisplein biedt al sinds 2009 gratis cursussen voor vrijwilligers aan. Dit jaar viert Kennisplein het 10-jarig bestaan en dat vraagt niet alleen om een feestje –waarover meer- maar ook om bezinning op de toekomst. Om met dat laatste te beginnen: dit jaar zullen er niet twee maar drie periodes zijn. Dit betekent dat nieuw aanbod wordt gepubliceerd op 1 januari, (voor de maanden februari, maart en april) op 1 april( voor de maanden mei, juni en juli) en 1 juli (voor de maanden oktober, november en december).

Vraag en aanbod

Marja Wolthuizen van de MJD: “We willen graag werken op maat, dan gaat het om de vraag wat vind je leuk?  wat heb je nodig? of wat mis je nog aan cursussen?  Deze vragen stellen we niet alleen aan vrijwilligers maar ook aan vrijwilligersorganisaties. Zo hebben we afgelopen jaar bijvoorbeeld een cursus hygiëne geregeld voor de vrijwilligsters van Vrouwkracht die een cateringbedrijf waren begonnen. We horen nu bijvoorbeeld van verschillende vrijwilligersorganisaties dat ze behoefte hebben aan wat meer pedagogische onderbouwing omdat ze veel met kinderen werken. We zijn nog aan het kijken of een soort miniopleiding voor ze kunnen organiseren. Dus als er nieuwe ideeën zijn van vrijwilligers of organisaties horen we dat graag”.

Het feestje

Marja: “Vanwege het tienjarig bestaan van Kennisplein gaan we op twee momenten dit jaar een cursus carrousel organiseren. Vrijwilligers kunnen dan op een ochtend drie verschillende workshops van een uur volgen. De eerste datum – 14 maart – kan je alvast  in je agenda noteren.”

In tien jaar is Kennisplein gegroeid naar een professionele organisatie en daar hoort een andere naam bij. Op 1 juli zal Kennisplein verder gaan onder een nieuwe naam. Iedereen mag meehelpen om een passende naam te verzinnen ( heb je een goed idee voor een naam mail naar kennisplein@link050.nl.

Voor meer info klik hier  https://www.link050.nl/cursusaanbod/

Aanmelden cursus klik hier: https://www.link050.nl/vrijwilligerswerk/cursusaanbod-v2/

Voor het bekijken van het folder van kennisplein, klik hier

Delen of printen?

Kom langs bij link050!

Met je vragen of ideeën kun je terecht bij link050.
Herestraat 100, 9711 LM Groningen
E-mail: info@link050.nl
Telefoon: 050 – 3051 900

link-050 is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00-17.00 uur, vrijdag van 10.00-13.00 uur. Maandag en vrijdagmiddag zijn we wel telefonisch bereikbaar. Het heeft onze voorkeur als je van tevoren een afspraak maakt.