Verbindt mensen en ideeën

3de editie Talk en Walk Korrewegwijk

Een goed gesprek voeren tijdens een mooie wandeling met na afloop een heerlijke maaltijd, wie zou dat niet willen? Zemaray Hasami organiseert op 28 februari voor de derde keer een ‘Talk en Walk’ in de Korrewegwijk, om mensen met elkaar te verbinden.

Hij is de initiatiefnemer van het project ‘Platform voor verbinding’ met als doel de culturele kloof tussen mensen te verkleinen. Zemaray, zelf afkomstig uit Afghanistan, herinnert zich nog heel goed hoe belangrijk hij het bij zijn komst naar Nederland, nu 20 jaar geleden, vond om zich onze taal eigen te maken. “Als je het Nederlands machtig bent, lukt het veel beter om te integreren en om je de cultuur eigen te maken.”

Spreekvaardigheidscursussen

Daarom is hij een jaar geleden gestart met spreekvaardigheidscursussen voor mensen met een migratie achtergrond. “Tijdens de cursus mogen deelnemers uitsluitend Nederlands spreken en ze worden gecorrigeerd als ze fouten maken, zo leer je de taal het snelst.”
Maar hij liet het niet alleen bij die cursussen. Hij had het idee dat het allemaal nog beter zou lukken als mensen in gesprek gaan met elkaar tijdens een wandeling door de stad. Met als afsluiting een heerlijke maaltijd in het Floreshuis. Zijn plan bleek goed uit te pakken. De eerste keer waren er maar liefst 60 deelnemers. De tweede keer wat minder maar dat werd veroorzaakt door het slechte weer.

Het menu blijft een verrassing

Op 28 februari belooft het een zonnige koude dag te worden en hij verwacht nogal wat aanmeldingen. “De wandeling is niet zo ver want we houden rekening met ouderen en mensen die niet meer zo goed ter been zijn. Iedereen kan mee. Na afloop wacht er dan een heerlijke maaltijd omlijst door pianomuziek.” Hij verklapt nog niet wat het menu inhoudt, dat blijft een verrassing. De kosten kan Zemaray laag houden dankzij een kleine subsidie die hij vorig jaar in ontvangst mocht nemen na afloop van de wijkstemdag.

Datum: woensdag 28 februari
Wandelen : 17:00 uur
Buffet: 18:30 uur
Locatie: Het Floreshuis, Floresplein 19
Kosten: Wandeling is gratis, buffet 4 euro per persoon

Het is de bedoeling dat mensen zich van te voren aanmelden.
Per email: platformverbinding@outlook.com of telefonisch: 06 45741465

Tekst & foto: Ellen Brand

Delen of printen?

Kom langs bij link050!

Met je vragen of ideeën kun je terecht bij link050.
Herestraat 100, 9711 LM Groningen
E-mail: info@link050.nl
Telefoon: 050 – 3051 900

De locatie van link050 is in verband met de Corona maatregelen alleen op afspraak te bezoeken. U kunt een afspraak maken via mail (bij voorkeur) of telefoon (maandag 13.00-17.00, dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur).