Verbindt mensen en ideeën

Betekenisvol Groningen: een ontmoeting

Afgelopen vrijdag vond in de mediacentrale een bijzondere ontmoeting plaats. Betekenisvol Groningen, georganiseerd door de Groningse Uitdaging werd geopend door wethouder Mattias Gijsbertsen en Marco Agema (manager van de Groningse Uitdaging).

Zo’n 50 maatschappelijk betrokken ondernemers en 70 maatschappelijke organisaties, waaronder veel vrijwilligersorganisaties gingen met elkaar in gesprek. De maatschappelijke organisaties kregen de ruimte om hun behoefte aan spullen of aan advies of hulp uit te spreken en de maatschappelijke organisaties konden bij wijze van spreken hun vinger opsteken en zeggen: “ja dat heb ik, of ja ik kan je daarmee helpen”. Bij helpen kan je denken aan bijvoorbeeld ondersteuning bij het maken van een communicatieplan of een pr-opzet. Bedrijven die afgeschreven spullen hadden konden deze kwijt aan diverse organisaties. Zo werd er ook inhoud gegeven aan een duurzame economie.

Niet alleen bedrijven en organisaties kregen de gelegenheid elkaar te vinden ook particulieren hadden de mogelijkheid een ‘pitch’ te houden voor de aanwezige bedrijven. Een pitch is een korte toespraak waarin iemand zichzelf, zijn talenten en zijn ambities voorstelt waarna een bedrijf naar voren stapt en bijvoorbeeld een werkervaringsplaats aanbiedt. Een plek die later misschien leidt naar een betaalde baan. Betekenisvol Groningen was een inspirerende bijeenkomst waar inhoud werd gegeven aan een duurzame, sociale en betekenisvolle economie.

Meer info: http://groningseuitdaging.nl/events/betekenisvol-groningen/

 

Delen of printen?

Kom langs bij link050!

Met je vragen of ideeën kun je terecht bij link050.
Oude Ebbingestraat 55, 9712 HC Groningen
E-mail: info@link050.nl
Telefoon: 050 – 3051 900
Let op: Migranten aan Zet en FIX zijn verhuisd naar Herestraat 100

Momenteel hebben wij aangepaste openingstijden. Je kunt alleen op afspraak bij ons langs komen op dinsdag en vrijdag tussen 10.00-13.00, woensdag en donderdag tussen 13.00-17.00 uur.