Verbindt mensen en ideeën

Coördinator bij B.A.S

B.A.S. staat voor Budget, Administratie en Schulden en is een aanbod van link050, Jimmy’s en MJD. B.A.S is voor iedereen die advies of hulp nodig heeft bij hun financiële administratie. Dit kan onder andere gaan over toeslagen, schulden en  minimaregelingen. Iedereen die contact heeft met MJD, vrijwilligers en mensen met pariticipatiebanen kan  gebruik maken van B.A.S. Donderdag houdt B.A.S  tussen 12 en 2 spreekuur bij Werkpro aan de Protonstraat, maar in principe kan je altijd mailen voor een afspraak. (bas@mjd.nl)

Hinke Venema was een half jaar coördinator van BAS. “Ik deed de Mbo-opleiding Schuldhulpverlening en ik wilde wat ervaring opdoen. Voor deze opleiding hoef je namelijk geen stage te doen, maar bij sollicitaties wordt altijd naar ervaring gevraagd. Op het spreekuur van BAS kon ik heel goed de theorie van de opleiding in de praktijk brengen. Ik heb dit vrijwilligerswerk een half jaar gedaan en nu ben ik ermee opgehouden want ik heb een baan bij GKB in Assen gekregen. We werkten met ongeveer vier mensen op het spreekuur en ik heb in dat halve jaar zo’n drie of vier mensen kunnen helpen.”

Kan je een voorbeeld noemen van wat je voor iemand gedaan hebt?

“Er was iemand die ontslagen was en daardoor in de problemen kwam, ik heb haar geholpen bijstand aan te vragen, ik heb haar schulden in kaart gebracht en contact gezocht met schuldeisers. Na een aantal weken stond alles weer op de rit. Mensen kunnen ons ook mailen en we kunnen ook thuis komen, wat mensen maar prettig vinden. Er komen mensen van Werkpro op het spreekuur maar het spreekuur is  ook voor andere vrijwilligers .

Hinke:“Het is voor de mensen niet altijd even makkelijk om met hun problemen langs te komen, ik begrijp heel goed dat er een drempel kan zijn. Toch is het belangrijk dat mensen het niet te ver uit de hand laten lopen want hoe eerder je aan de bel trekt hoe sneller de problemen opgelost zijn. Je kan natuurlijk ook gewoon langskomen of mailen als je alleen maar ergens advies over wil hebben.”

Delen of printen?

Kom langs bij link050!

Met je vragen of ideeën kun je terecht bij link050.
Herestraat 100, 9711 LM Groningen
E-mail: info@link050.nl
Telefoon: 050 – 3051 900

link-050 is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00-17.00 uur, vrijdag van 10.00-13.00 uur. Maandag en vrijdagmiddag zijn we wel telefonisch bereikbaar. Het heeft onze voorkeur als je van tevoren een afspraak maakt.