Verbindt mensen en ideeën

Aan de slag met social media: hoe jij Facebook, Instagram en LinkedIn kunt gebruiken

Kennisplein
  • vrijdag 14 juni van 9.00 uur tot 12.30
  • vrijdag 21 juni van 9.00 uur tot 12.30
MJD Leonard Springerlaan 3 te Groningen
1 juni 2019
Vrijwilligers em participatiemedewerkers in de gemeente Groningen
www.mixedlife.com

Aan de slag met social media
Facebook, Twitter, LinkedIn, Instagram… Social media zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Toch ziet lang niet iedereen er het nut van in. Veel mensen voelen een drempel om iets online te zetten, of weten niet hoe dat moet. Ook de zin van online informatie delen is voor velen niet duidelijk.

De workshop ‘Aan de slag met social media: hoe jij Facebook, Instagram en LinkedIn kunt gebruiken’ geeft hier meer inzicht in. Tijdens de training maak je kennis met de belangrijkste social media-kanalen. Je leert wat het verschil is tussen Facebook, Twitter, LinkedIn en Instagram. We kijken welke social media-kanalen voor jou interessant zijn en hoe je daar een bericht, foto of video op kunt plaatsen. Daarmee ga je vervolgens zelf aan de slag. Ook kijken we wat er met een bericht dat je hebt geplaatst gebeurt en hoe jij dit kunt beheren.

De tweede bijeenkomst staat in het teken van beantwoorden van vragen van deelnemers, die van tevoren zijn ingediend. Zo weet je zeker dat je na deze workshop zelf aan de slag kunt met social media en eventuele drempels daarvoor zijn weggehaald.

In de training wisselen we theorie, praktische oefeningen en reflectie op een prettige manier af. Daardoor kun je niet alleen je kennis snel opbouwen, maar heb je ook veel aanknopingspunten waar je na de training zelf mee aan de slag kunt. Het definitieve programma van de training wordt aangepast aan het kennisniveau, praktijkervaring en leerdoelen van de deelnemers.

Meenemen naar de training: laptop, smartphone (optioneel).

Lottie Herfkens: Enthousiast, sociaal en met een hands-on-mentaliteit: allemaal omschrijvingen die op mij van toepassing zijn. Werkervaring heb ik opgedaan bij verschillende organisaties, waaronder het Groninger Museum, Alzheimer Nederland, VU Amsterdam en War Child. Met ruim twaalf jaar ervaring op het gebied van social media weet ik als geen ander hoe je deze kanalen kunt gebruiken en wat de meerwaarde daarvan is. Ik laat je zien dat social media niet zinloos zijn, maar juist heel mooie middelen om op een laagdrempelige, snelle manier met anderen te communiceren.

Wat wil ik deelnemers meegeven: Social media is niet eng, maar biedt juist meerwaarde. Ook voor jou. Dat laat ik je in deze workshop zien. Door samen te kijken hoe je een post maakt, hoe en waarvoor je die kunt inzetten en wat er daarna mee gebeurt, stappen we over de drempelvrees heen en kun je in de toekomst zelf met social media aan de slag.

Meld je aan voor deze cursus

[recaptcha]