Verbindt mensen en ideeën

Assertiviteitstraining

MJD
  • zondag 3 juni van 9:00 uur tot 10:00
MJD
Deze cursus valt onder het gratis aanbod van Kennisplein Vrijwilligerswerk en is alleen bedoeld voor vrijwilligers en mensen met een participatiebaan in de stad Groningen.
www.mjd.nl

Deze cursus gaat helaas niet door wegens te weinig aanmeldingen. Je kan je nog wel aanmelden en als er voldoende aanmeldingen zijn, zal de cursus in het najaar alsnog starten. Assertiviteit betekent opkomen voor jezelf, je eigen mening, wensen en behoeften. Zonder agressief te zijn naar een ander. Duidelijk maken wat jij belangrijk vindt. Durven zeggen wat je voelt, denkt en wilt, zonder ten koste van de ander je zin door te drukken. In deze assertiviteitstraining van 6 bijeenkomsten leer je je mening uiten, opbouwende kritiek te geven, vertrouwen op je gevoel en 'nee' te zeggen.  Er wordt geoefend met voorbeelden die de deelnemers inbrengen. Vervolgens bespreek je wat er gebeurt. Wat kun je doen als je bang of boos bent? Je oefent met elkaar hoe je je op een andere manier kunt opstellen. Je krijgt meer zelfvertrouwen en merkt dat anderen je serieus gaan nemen. Cursus wordt aangeboden door Chris Diemer en Marja Wolthuizen van de MJD

Bij het cursusaanbod Kennisplein Vrijwilligerswerk kun je aan maximaal drie cursussen in het voorjaar en drie cursussen in het najaar deelnemen.

Deze cursus is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.