Verbindt mensen en ideeën

Assertiviteitstraining

MJD
  • dinsdag 30 oktober van 19:00 uur tot 21:30
  • dinsdag 6 november van 19:00 uur tot 21:30
  • dinsdag 13 november van 19:00 uur tot 21:30
  • dinsdag 20 november van 19:00 uur tot 21:30
  • dinsdag 27 november van 19:00 uur tot 21:30
  • dinsdag 4 december van 19:00 uur tot 21:30
MJD. Leonard Springerlaan 3 Groningen
20 oktober 2018
Deze cursus is voor vrijwilligers en participatie medewerkers in de gemeente Groningen
www.mjd.nl

Assertiviteit betekent opkomen voor jezelf, je eigen mening, wensen en behoeften. Zonder agressief te zijn naar een ander. Duidelijk maken wat jij belangrijk vindt. Durven zeggen wat je voelt, denkt en wilt, zonder ten koste van de ander je zin door te drukken.

In deze assertiviteitstraining van 6 bijeenkomsten leer je je mening uiten, opbouwende kritiek te geven, vertrouwen op je gevoel en 'nee' te zeggen.  Er wordt geoefend met voorbeelden die de deelnemers inbrengen. Vervolgens bespreek je wat er gebeurt. Wat kun je doen als je bang of boos bent? Je oefent met elkaar hoe je je op een andere manier kunt opstellen.

Je krijgt meer zelfvertrouwen en merkt dat anderen je serieus gaan nemen.

 

Informatie over de trainer:
Marja Wolthuizen:
De  afgelopen 26 jaar ben ik afwisselend werkzaam als maatschappelijk trainer, coördinator vrijwillige inzet en ben ik verantwoordelijk voor het opzetten en coördineren van diverse projecten. Ik hou van uitdagingen, out of the box denken en denk en handel pragmatisch maar ook overstijgend.
Ik hou van verbinden/matchen, talenten naar boven halen en nog veel meer.

Als trainer ben ik nieuwsgierig naar passies en drijfveren van mensen en ik denk graag met je mee. Ik probeer de trainingen dynamisch te houden en je uit te dagen meer bewust te zijn van al jouw mooie talenten en vaardigheden.

Tijdens de assertiviteits training gaat het om bewustwording van jezelf en je acties. Wat laat je zien en wat zou je willen laten zien. Wat houd je tegen en hoe blijf je vooral jezelf. Er wordt hard gewerkt maar ook veel gelachen. Je zult ontdekken dat je net zo lief voor jezelf  kan zijn als voor anderen.

 

 

 

Meld je aan voor deze cursus