Verbindt mensen en ideeën

Conflicthantering

Kolder & Ko
  • dinsdag 8 mei van 13.30 uur tot 16.30
Kolder & Ko, Timpweg 3 Groningen
Deze cursus valt onder het gratis aanbod van Kennisplein Vrijwilligerswerk en is alleen bedoeld voor vrijwilligers en mensen met een participatiebaan in de stad Groningen.
www.kolderenko.nl

In veel organisaties worden conflicten tussen medewerkers niet goed aangepakt waardoor er juist meer problemen ontstaan. In deze training oefenen we de methodiek van conflictbeheersing door middel van improvisatietheater op basis van zelf ingebrachte ervaringen. Je leert welke stijl van probleemoplossen het beste bij je past en je krijgt ervaring in het toepassen daarvan. Deze training is zeer geschikt voor leidinggevenden binnen het vrijwilligerswerk. Meer informatie: Barbara Vonk, tel. 06 - 2181 1509. Opgeven voor deze cursus is mogelijk  t/m 28-04-2018 (sluitingsdatum). Heb je interesse in deze cursus, maar is opgeven niet meer mogelijk? Geef je interesse dan aan bij het formulier: 'Ik heb interesse in een cursus , maar opgeven is niet meer mogelijk / wachtlijst'.

Extra informatie: De cursus bestaat uit 1 dagdeel van drie uur. Het centrale thema van de cursus is conflictbeheersing. Hoe kan je conflicten voorkomen en als ze er toch zijn hoe kan je ze oplossen. De twee trainers van Stichting Kolder & Ko bieden een interactief programma gebaseerd op de door de deelnemers ingebrachte situaties.

  1. Een korte inleiding over het ontstaan en het verergeren van conflicten.
  2. Op basis van ingebrachte voorbeelden worden enkele conflicten gespeeld
  3. Theorie over hoe je conflicten kan oplossen
  4. Training door middel van spel in het oplossen van conflicten
  5. Evaluatie
De deelnemers krijgen aan het einde van de cursus een certificaat van deelname en een reader met achtergrondinformatie.  

Meld je aan voor deze cursus