Verbindt mensen en ideeën

Het Interculturele gesprek

MJD
  • vrijdag 12 oktober van 10:00 uur tot 16:00
MJD, Leonard Springerlaan 3 (infrahuis)
2 oktober 2018
Vrijwilligers en participatiemedewerkers van de gemeente Groningen

In allerlei situaties en in ons (vrijwilligers) werk komen we steeds vaker in contact met mensen uit verschillende culturen.

Tijdens ‘het interculturele gesprek’ gaat het om het uitwisselen van ervaringen en bewustwording van de verschillen maar vooral ook van de overeenkomsten in communicatie tussen mensen uit diverse culturen. Aan de hand van het diversiteitsspel, een culturele speeddate en het bekijken van filmpjes gaan we op een praktische manier aan de slag met het verbeteren van competenties, waardoor de communicatie tussen mensen uit diverse culturen in kwaliteit toeneemt.

Onderdeel van deze training is een lunch waarin je letterlijk een kijkje krijgt in de keuken van andere culturen.

Informatie over de trainers:
Afsaneh Moghadam werkt als opbouwwerker bij WIJ Groningen en geeft daarnaast verschillende trainingen. Ook werkt ze als ambtelijk secretaris Divers Delfzijl en houdt zij zich bezig met het onderwerp statushouders.

Bij Stichting de Vrolijkheid werkt Afsaneh al 12 jaar als trainer, programmamaker en fondsenwerver. Hier wordt d.m.v. kunst geïnvesteerd in de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen in asielopvangcentra.

De combinatie van Afsaneh’s eigen interculturele achtergrond en ervaringen, haar werkervaring als trainer en haar passie en enthousiasme om iedereen met een migrantenachtergrond mee te laten doen in Nederland, zorgt ervoor dat Afsaneh deelnemers in de interculturele trainingen door verschillende brillen leert kijken en hen bewust maakt van hun eigen culturele waarden, normen en vooroordelen.

Marja Wolthuizen:
De afgelopen 26 jaar ben ik afwisselend werkzaam als maatschappelijk werker, trainer, coördinator vrijwillige inzet en ben ik verantwoordelijk  voor het opzetten en coördineren van diverse projecten. Ik hou van uitdagingen, out of the box denken en denk en handel pragmatisch maar ook overstijgend. Ik hou van verbinden / matchen, talenten naar boven halen en nog veel meer.

Als trainer ben ik nieuwsgierig naar passies en drijfveren van mensen en ik denk graag met je mee. Ik probeer de trainingen dynamisch te houden en je uit te dagen meer bewust te zijn van al jouw mooie talenten en vaardigheden.

Dit is wat anderen over mij zeggen: Marja is een enthousiaste trainster die mij weet te inspireren.

 

 

 

 

Aanmelden voor deze cursus is niet meer mogelijk. De deadline was dinsdag 2 oktober.