Verbindt mensen en ideeën

Intercultureel werken

MJD
  • dinsdag 25 september van 9:00 uur tot 13:00
MJD, Leonard Springerlaan 3 (infrahuis)
15 september 2018
Vrijwilligers en participatiemedewerkers van de gemeente Groningen

De training Intercultureel werken is bedoeld als kennismaking met het thema diversiteit. Heb je buren met een andere culturele achtergrond en hebben ze andere gewoontes dan die van jou? Heb je collega’s of werk je met mensen die nieuw in Nederland komen wonen en weet je niet hoe je met hen kunt omgaan?

Naast bewustwording van onze Westerse normen en waarden ten opzichte van die van andere culturen, wordt er in deze training veel aandacht besteed aan praktische informatie rondom het leven en werken in een interculturele setting en het interculturele landschap in Groningen.

Thema’s die aan bod komen tijdens deze sessie van 1 dagdeel zijn:
-        Culturele verschillen;
-        Nieuwkomers & inburgering;
-        Informele ondersteuning, gericht op netwerkversterking & zelforganisatie
-        Invloeden op ons werk, in de buurt, het onderwijs, onze leefomgeving.

Informatie over de trainer:
Ik ben Araz Kazanjian, trainer en adviseur nieuwkomers met een multiculturele achtergrond. Ik werk iedere dag met mensen uit verschillende culturen en vanuit mijn eigen achtergrond en ervaring weet ik hoe ik het beste met hen kan communiceren en werken. In mijn trainingen kan ik een brug slaan tussen verschillende culturen, op deze manier bereik ik dat er meer wederzijds begrip en respect komt. Iets wat ik erg belangrijk vind.

 

 

Aanmelden voor deze cursus is niet meer mogelijk. De deadline was zaterdag 15 september.