Verbindt mensen en ideeën

Logodesign

  • vrijdag 12 oktober van 10:00 uur tot 13:00
  • vrijdag 19 oktober van 10:00 uur tot 13:00
  • vrijdag 2 november van 10:00 uur tot 13:00
MJD, Leonard Springerlaan 3 (infrahuis)
2 oktober 2018
Vrijwilligers en participatiemedewerkers van de gemeente Groningen.

Design begint met de inhoud, een verhaal. Dit verhaal is de basis voor de
vormgeving. In deze 3 delige workshop leer je allereerst het verhaal van je merk/organisatie/bedrijf kernachtig onder woorden te brengen.

In de tweede bijeenkomst ga je hier een passende logovorm bij maken, om deze in een derde sessie om te zetten in een professioneel logo bestand.

Dagdeel 1 - ‘Inhoud’

Achter elk goed design zit dus een verhaal. Maar wat is nu het verhaal wat jij wilt vertellen, en hoe doe je dat? In deze sessie maak je o.a. kennis met verhalen achter verschillende merken. En verder leer je wat de basisingrediënten van een goed verhaal zijn om vervolgens ook het verhaal van jou ‘merk’ onder woorden te brengen.

Dagdeel 2 - ‘Vorm’

Je maakt in deze sessie op een interactieve, speelse manier kennis met de theorie achter een goed logo. Vervolgens ga je (onder begeleiding) zelf aan de slag met het maken van je eigen logo. Dit levert verschillende schetsen op. Aan bod komen o.a. begrippen als kernwaarden, synergie, en de relatie tussen vorm en inhoud.

Dagdeel 3 - ‘Productie’

De schetsen van de vorige keer worden omgezet in een professioneel (‘vector') logo bestand. De definitieve schets wordt ingescand en met behulp van computerprogrammas's definitief gemaakt voor gebruik in bijvoorbeeld drukwerk en social media.

 

Informatie over de trainer:
Hugo is grafisch ontwerper en docent bij Minerva Academie voor Popcultuur. Als grafisch ontwerper werkte hij voor klanten als het Groninger Museum, Science LinX, en Landgoed Borg Verhildersum. Als docent vindt Hugo het belangrijk niet alleen maar in een klaslokaal te werken, en als ontwerper wil hij niet steeds achter de computer zitten. Er op uit en een avontuur beleven ziet hij als belangrijk onderdeel van een creatief proces. En wanneer het proces een avontuur wordt zal dit zich ook uiten in de kwaliteit van het gemaakte werk.

 

Aanmelden voor deze cursus is niet meer mogelijk. De deadline was dinsdag 2 oktober.