Verbindt mensen en ideeën

Mindmappen

Creativity at work
  • dinsdag 11 juni van 10.00 uur tot 12.30
MJD Leonard Springerlaan 3
1 juni 2019
Vrijwilligers en participatiemedewerkers in de Gemeente Groningen.
www.creativityatwork.nl

De cursus is vol. Mocht u op de reservelijst geplaatst willen worden dan kunt u een mailtje sturen naar kennisplein@link050.nl.

In deze workshop leer je aldoende hoe je een mindmap maakt en waar je het allemaal voor kunt gebruiken. Behalve dat je mindmappen kunt gebruiken om creatieve vaardigheden te vergroten en zo gemakkelijker op nieuwe ideeën te komen. Zijn er vele andere redenen om hier handigheid in te krijgen. Je vergroot je algemene intelligentie, leervermogen, concentratie, communicatie en het is een zeer goede tool om gezamelijk plannen uit te denken.

Een mindmap is een gedachte kaart. Met een mindmap kun je gemakkelijk associatief denken over je onderwerp en heb je voortdurend het hele overzicht. Het helpt je om inzichten te krijgen die misschien niet boven komen wanneer je bijvoorbeeld een lijstje maakt of een tekst schrijft. Tekst is lineair  en is daarom soms dwingend in al gekozen richtingen, met een mindmap vervalt de hiërarchie en wordt de vrijheid van denken en voelen groter. Een mindmap maakt het gemakkelijk later weer door te gaan, omdat je in een keer het hele overzicht hebt van de gedachten en beelden betreft je onderwerp. Ook totaal nieuwe invalshoeken zijn zo in te voegen. Bovendien zal je met een mindmap eerder op vernieuwende gedachte komen  en verbindingen zien tussen verschillende delen betreft je onderwerp.

De training wordt gegeven door Marjolein Oosterheerd.

Aanmelden voor deze cursus is niet meer mogelijk. De deadline was zaterdag 1 juni.