Verbindt mensen en ideeën

Netwerken en persoonlijke presentatie

MJD
  • vrijdag 16 november van 9:00 uur tot 13:00
MJD Leonard Springerlaan 3 Groningen
6 november 2018
Vrijwilligers en mensen met een participatiebaan in de gemeente Groningen

Ongeveer de helft van alle vacatures wordt ingevuld via het informele circuit of netwerken. Als je op zoek bent naar een (betaalde) baan, is netwerken belangrijk. Maar hoe doe je dat?

In deze training brengen we samen voor jou relevante netwerken in kaart en geven we tips over hoe je je eigen netwerk in kunt zetten. Daarnaast kun je maar één keer een goede indruk maken. Daarom gaan we aan de slag met een persoonlijke pitch: hoe kun je jezelf kort en krachtig presenteren.

Informatie over de trainer Mieke Gelderloos:
Leren, werken en ontwikkeling zijn thema’s die als een rode draad door mijn eigen loopbaan zijn verweven. Ik vind het leuk en uitdagend om mensen in beweging te zetten, dat doe ik nu al bijna 20 jaar. In het verleden als loopbaanadviseur, tegenwoordig meer op de achtergrond als ontwikkelaar en coördinator van trainingen vanuit MJD, waarbij ik soms zelf een training geef.  Ik vind het belangrijk dat iedereen kansen krijgt om mee te doen op de arbeidsmarkt.

Als zeil-liefhebber is mijn motto: ‘You can’t change the wind, but you can adjust the sails’. Waarmee bedoeld wordt dat er, ondanks dingen die je niet kunt beïnvloeden, altijd iets is waar je wel invloed op hebt en je zelf iets positiefs van een situatie kunt maken. In mijn trainingen laat ik deelnemers kijken naar wat ze wél in huis hebben en hoe ze hun kwaliteiten kunnen inzetten.

Meld je aan voor deze cursus