Verbindt mensen en ideeën

Ondernemen zonder lege handen

10 kuub zand
  • woensdag 20 februari van 9.30 uur tot 11.30
  • woensdag 27 februari van 9.30 uur tot 11.30
  • woensdag 6 maart van 9.30 uur tot 11.30
  • woensdag 13 maart van 9.30 uur tot 11.30
MJD Leonard Springerlaan 3 te Groningen
10 februari 2019
Vrijwilligers en participatiemedewerkers van de gemeente Groningen
www.10kuubzand.nl

Als iemand een goed idee heeft om te ondernemen, kan diegene vaak obstakels ervaren (: hoe kom ik aan een logo, wat wordt mijn huisstijl, hoe zet ik mezelf op de markt, hoe kom ik aan klanten?) . De meeste bedrijven die coaching op dit gebied aanbieden, hebben als doel om de beginnende bedrijven groot en commercieel te maken, waarbij het maatschappelijke aspect soms wordt vergeten. Daarbij komen erg hoge kosten voor enkel coaching om de hoek kijken, terwijl het juist belangrijk voor een starter is om de tijd te nemen voor de brainstormsessie en daar niet gelijk startkapitaal voor kwijt te zijn.

In deze workshop maakt de deelnemer kennis met verschillende onderdelen van het maatschappelijk ondernemen en worden er handvatten gegeven om een persoonlijke stappenplan te maken. Naar aanleiding van de workshop kan individueel een afspraak worden gemaakt om de plannen die tijdens de workshop zijn besproken te concretiseren. Er wordt gekeken wat het budget is en welke mogelijkheden er zijn binnen dat budget. De starter gaat dit keer dus niet met lege handen naar huis. Sterker nog: de bedoeling is om na het afrondende adviesgesprek de kandidaat door te kunnen sturen naar KVK.

 

Informatie over de trainers:

Wij zijn Julian en Marije, beginnende ondernemers met ons bedrijf 10 Kuub Zand. In ons bedrijf helpen we starters en jonge ondernemers zichzelf op de markt te zetten door middel van promotie, grafische vormgeving en conceptontwikkeling. In tegenstelling tot anderen hebben wij niet het doel om groot en commercieel te worden, maar te kijken naar de vraag binnen onze maatschappij en hopelijk een waardevolle bijdrage te leveren.

Afgelopen zomer hebben wij de sprong in het diepe genomen en zijn we voor onszelf begonnen. We liepen al een paar jaar met het idee rond en op gegeven moment bleef die ene gedachte in ons hoofd tollen wat ervoor zorgde dat we naar de KVK gingen: Wie niet waagt, wie niet wint!

We hebben er tot nu toe al veel mee gewonnen. Dan hebben we het niet over de betaalde klussen, maar over onze ontwikkeling. Je leert je weg te vinden met vallen en opstaan en je stapt regelmatig buiten je comfortzone. Je begint blanco, geen idee waar je moet beginnen. Maar wat is het leuk!

En dat het leuk is, dat gaan we jullie laten zien in deze interactieve workshop. We willen jou begeleiden in het concretiseren van jouw idee en stapsgewijs het pad naar het ondernemen te bewandelen. Ons doel is dat jij na deze workshop een persoonlijk stappenplan hebt gemaakt, waarmee jij onze maatschappij net iets mooier gaat maken. Wij hebben erg veel zin om jou te inspireren en kijken ernaar uit om ook door jou geïnspireerd te worden!

 

Aanmelden voor deze cursus is niet meer mogelijk. De deadline was zondag 10 februari.