Verbindt mensen en ideeën

Professionele video’s leren maken met je smartphone.

Videoprofs
  • donderdag 7 februari van 9.30 uur tot 12.30
  • donderdag 14 februari van 9.30 uur tot 12.30
  • donderdag 28 februari van 9.30 uur tot 12.30
MJD aan de Leonard Springerlaan 3 te Groningen.
1 februari 2019
Vrijwilligers en participatiemedewerkers van de gemeente Groningen
www.videoprofs.nl

Video’s leren maken met je smartphone

Video is niet meer weg te denken uit onze samenleving. Steeds vaker kom je video’s tegen op websites en sociale media als Facebook, Instagram en LinkedIn. Dat is ook niet gek: we krijgen zoveel informatie op een dag te verwerken dat bewegende beelden de voorkeur hebben boven een geschreven bericht of een stilstaande foto. Naar verwachting zal 80% van de online content in 2019 uit video bestaan. Voor iedereen is het daarom interessant om te weten hoe je een goede video maakt. Bijvoorbeeld om jezelf te presenteren, gebeurtenissen vast te leggen of te laten zien wat voor werk/activiteiten je doet.

Smartphonecamera’s zijn gelukkig tegenwoordig zo goed dat iedereen altijd en overal video’s kan maken. Om te zorgen dat je hiermee ook nog mensen bereikt, is het belangrijk om te weten hoe je een boodschap naar een aansprekende video vertaalt. En op welk kanaal of social media-platform je deze het beste kunt plaatsen. Daarmee gaan we in deze training aan de slag.

Tijdens de training leer je hoe je een goede video maakt. Je bedenkt een onderwerp, maakt een storyboard en kiest de juiste beelden. Ook leer je hoe je zelf professionele opnames maakt met goed geluid. Natuurlijk ga je ook zelf aan de slag. De bedoeling is dat je zelf een video maakt waarin je aandacht vraagt voor jouw vrijwilligerswerk, participatiebaan of burgerinitiatief. Je bedenkt een beeldverhaal, maakt opnames en leert die monteren in een (gratis) app op je smartphone. Aan het einde van de training ken je de basis van het video maken, heb je een eerste resultaat om online te zetten en genoeg inspiratie om zelf verder te gaan! Meenemen naar de training: smartphone, headset, powerbank, statief of selfiestick (optioneel).

Informatie over de trainers:

Marieke Verdijk: Sinds 2006 maak ik als freelance Camerajournalist (Camjo) films voor verschillende organisaties, films over mensen. Van de research, opnames en interviews tot en met de montage. Ook geef ik video workshops. Mijn stijl zou ik omschrijven als inhoudelijk, betrokken en helder. De film-items die ik maak worden vaak ingezet op internet. Je kunt denken aan voorlichtingsfilms, registraties van evenementen of korte interviews. Graag breng ik mensen, hun enthousiasme en passie in beeld. Organisaties waar ik voor film zijn onder andere de Dierenbescherming, Rijksuniversiteit Groningen en het Dialysecentrum. Ook heb ik sinds mijn studie veel vrijwilligerswerk gedaan, bij bijvoorbeeld culturele evenementen als Noorderzon en Oerol, het Rode Kruis en bij een jongerencentrum op IJsland. Dankzij mijn diverse achtergrond kan ik makkelijk schakelen tussen verschillende werkvelden en je helpen bij het bedenken van het juiste beeldverhaal.

 Lottie Herfkens: Enthousiast, sociaal en met een hands-on-mentaliteit: allemaal omschrijvingen die op mij van toepassing zijn. Met meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van online communicatie en tien jaar op het gebied van social media weet ik als geen ander hoe je online content in kunt zetten voor persoonlijke doelstellingen of voor jouw organisatie. Werkervaring heb ik opgedaan bij verschillende organisaties, waaronder het Groninger Museum, Alzheimer Nederland, WNF en War Child. Daarnaast heb ik veel vrijwilligerswerk gedaan, bij onder andere het Rode Kruis, Cinekid en als NT2-docent. Welke boodschap je ook onder de aandacht wilt brengen: ik help je mee die op de juiste manier te vertalen, naar het kanaal dat het beste bij jou past.

 Wat willen we de deelnemers meegeven: Het wordt steeds belangrijker om jezelf of je organisatie goed in beeld te brengen. Video is hiervoor het meest geschikt. Uit onderzoek blijkt dat informatie van bewegende beelden het beste blijft hangen. Daarnaast spreekt het een brede doelgroep aan. Door te leren hoe je een video maakt, en hoe en waarvoor je die in kunt zetten, kan je daar in de toekomst binnen je organisatie snel en makkelijk op in spelen.

Aanmelden voor deze cursus is niet meer mogelijk. De deadline was vrijdag 1 februari.