Verbindt mensen en ideeën

Signaleren van Radicalisering

MJD
  • dinsdag 20 november van 9:30 uur tot 12:30
MJD Leonard Springerlaan 3 Groningen
10 november 2018
Vrijwilligers en mensen met een participatiebaan in de gemeente Groningen

Radicalisering is een maatschappelijk thema, ook in de stad Groningen en de noordelijke provincies. Hoe ga je als vrijwilliger om met een jongere die over de situatie in het Midden-Oosten ‘alluha akbar’ roept. Pubergedrag of is hier meer aan de hand? Een jonge vrouw die niet langer mannen een hand wil geven. Streng gelovig of een uiting van extremisme? Een opgeschoten puber die bij een samenscholing de Hitlergroet brengt. Naïviteit of radicaal?

De training omvat zowel theorie als praktijkvraagstukken, daarbinnen is alle ruimte voor deelnemers voor eigen inbreng en de lokale actualiteit. De theorie biedt verdieping bij het begrip radicalisering, maar ook het proces dat iemand ondergaat: wanneer is iemand vatbaar voor radicalisering en hoe herken je de signalen.

 

Informatie over de trainer:
Deze cursus wordt gegeven door Li-Janne Leusink, trainer bij stichting MJD Groningen.
Li-Janne Leusink geeft verschillende trainingen aan professionals en vrijwilligers in het sociaal domein.
Naa haar studie rechten met als specialisatie privaatrecht en islamitisch recht heeft zij gewerkt bij het ministerie van justitie met als aandachtsveld radicalisering. Ook heeft zij verschillende onderzoeken gedaan in het binnen- en buitenland over dit thema. Een voorbeeld hiervan is het onderzoek 'Islam en radialisering in Denemarken'. Ook is ze professioneel trainingsacteur.

 

Meld je aan voor deze cursus