Verbindt mensen en ideeën

Schrijven over 10 jaar kennisplein

Kennisplein Vrijwilligerswerk
 • dinsdag 25 september van 13:00 uur tot 15:00
 • dinsdag 2 oktober van 13:00 uur tot 15:00
 • dinsdag 16 oktober van 13:00 uur tot 15:00
 • dinsdag 6 november van 13:00 uur tot 15:00
 • dinsdag 20 november van 13:00 uur tot 15:00
 • dinsdag 27 november van 13:00 uur tot 15:00
MJD Leonard Springerlaan 3 Groningen
15 september 2018
Vrijwilligers en mensen met een participatiebaan in de gemeente Groningen
www.nynkeschrijft.nl

In 2019 bestaat Kennisplein 10 jaar. Reden voor een feestje en een terugblik. In deze cursus vormen de cursisten een redactie. De cursusleider neemt de rol van hoofd- en eindredacteur op zich. Het MJD wil graag inhoud voor op de website, en misschien ook voor een uitgave op papier over 10 jaar Kennisplein. Die inhoud of 'content' zoals dat tegenwoordig heet gaan wij verzorgen. Over de vorm en over de onderwerpen gaan we het samen hebben tijdens de eerste bijeenkomst.

 Opzet:

 1. Eerste redactievergadering waarin we kennismaken en brainstormen over onderwerpen en schrijfvormen. De cursisten denken thuis verder na over wat ze zouden kunnen en willen schrijven.
 2. Een week later bepalen we welke onderwerpen we gaan uitwerken en wie wat gaat doen. We bereiden ook samen vragen voor interviews voor en bekijken waar informatie te vinden is. Na deze bijeenkomst gaat iedereen zelf aan het werk.
 3. Na twee weken bespreken we de voortgang. Het is de bedoeling dat er al een stapeltje artikelen ligt. We bekijken welke aanpassingen nog nodig zijn en welke onderwerpen we ook nog willen uitwerken en gaan weer aan het werk.
 4. Na drie weken (ivm de herfstvakantie) zijn er weer nieuwe stukken geschreven door alle deelnemers en zijn de eerdere stukken gecorrigeerd. Nu is het grootste deel van het werk gedaan. Er is nog tijd voor aanpassingen, maar we gaan vooral lezen en schiften.
 5. De redactieleden hebben elkaars werk gelezen en we gaan bepalen welke stukken we aanleveren bij het MJD voor publicatie.
 6. Tijd voor de laatste puntjes op de i. En om te bespreken wat we hebben geleerd en hoe alles is verlopen.

Als je meedoet aan deze cursus wordt er van je verwacht dat je de Nederlandse taal goed beheerst. Hou er rekening mee dat je vooral in de maand oktober ook tussen de bijeenkomsten door wel wat werk te doen hebt voor deze cursus. Oud-cursisten van de cursussen schrijven en bloggen worden van harte uitgenodigd deel te nemen.

 

Aanmelden voor deze cursus is niet meer mogelijk. De deadline was zaterdag 15 september.