Verbindt mensen en ideeën

Weerbaarheid voor vrijwilligers: Rots en Water

Kennisplein Vrijwilligerswerk
  • woensdag 3 oktober van 8:30 uur tot 12:30
MJD Leonard Springerlaan 3 Groningen
23 september 2018
Vrijwilligers en mensen met een participatiebaan in de gemeente Groningen.

Veel mensen vinden het moeilijk om emoties en gedachten in woorden uit te drukken, terwijl ze vaak krachtiger zijn dan ze laten zien. Rots en Water helpt bij het ontdekken van je kwaliteit en richting: het beheersen, vergroten en richten van je eigen kracht en het met begrip, respect en gevoel leren omgaan met jezelf en met de mensen om je heen.
Rots en Water start met fysieke oefeningen. Daarna wordt overgegaan naar sociale en mentale vaardigheden. Beginnend vanuit een sterke, fysieke basis wordt zo de weg ingezet die leidt tot zelfkennis en het inzicht dat mensen op velerlei manier met elkaar verbonden zijn. De training is bedoeld om een aanzet te geven voor meer zelfbewustzijn, zelfbeheersing, zelfreflectie en zelfvertrouwen.

Informatie over de trainer:
Afsaneh Moghadam werkt als opbouwwerker bij WIJ Groningen en geeft daarnaast verschillende trainingen. Ook werkt ze als ambtelijk secretaris Divers Delfzijl en houdt zij zich bezig met het onderwerp statushouders.
Bij Stichting de Vrolijkheid werkt Afsaneh al 12 jaar als trainer, programmamaker en fondsenwerver. Hier wordt d.m.v. kunst geïnvesteerd in de ontwikkeling van kinderen, jongeren en volwassenen in asielopvangcentra.
De combinatie van Afsaneh’s eigen interculturele achtergrond en ervaringen, haar werkervaring als trainer en haar passie en enthousiasme om iedereen met een migrantenachtergrond mee te laten doen in Nederland, zorgt ervoor dat Afsaneh deelnemers in de interculturele trainingen door verschillende brillen leert kijken en hen bewust maakt van hun eigen culturele waarden, normen en vooroordelen.

 

Aanmelden voor deze cursus is niet meer mogelijk. De deadline was zondag 23 september.