Verbindt mensen en ideeën

Workshop familieopstellingen

  • vrijdag 24 mei van 9.00 uur tot 13.00
MJD Leonard Springerlaan 3 te Groningen
14 mei 2019
Vrijwilligers em participatiemedewerkers in de gemeente Groningen

De cursus familieopstellingen is vol. Mocht je op de reservelijst geplaatst willen worden dan kan je een mailtje sturen naar kennisplein@link050.nl

Binnen het Systeemgericht werken gaan we uit van een familie als een systeem. Een individu wordt in dit kader niet alleen als los persoon bekeken, maar vooral als onderdeel van dit systeem (vader, moeder, zussen, broers, partners, (klein) kinderen, etc.). Dit systeem is van invloed op hoe een individu in het leven staat, denkt en handelt.

Tijdens deze workshop krijg je korte theorie over wat familieopstellingen inhouden en gaan we aan de slag met een aantal manieren die helpend kunnen zijn voor jezelf om inzicht te krijgen in je eigen familiesysteem.

Daarnaast gaan we natuurlijk werken met opstellingen.

Informatie over de trainer Joanna Goebertus:
Vanaf 1995 ben ik werkzaam als maatschappelijk werker bij MJD en begeleid ik met veel plezier mensen, zowel individueel als in groepsverband. Sinds  2014 werk ik daarnaast ook in mijn eigen praktijk voor lichaamsgeoriënteerde (psycho)therapie. Mensen boeien mij. Ieder mens heeft een eigen verhaal te vertellen. Dat verhaal bestaat niet alleen uit feiten en gebeurtenissen, maar juist ook uit de beleving en gevoelens van een mens. Dat maakt een mens tot een mens, ieder mens is uniek! En daar ben ik nieuwsgierig naar.

Zowel vanuit MJD als binnen mijn eigen praktijk heb ik ervaring met het geven van trainingen. Mijn kracht ligt in verbinden en coachen, en via oefeningen deelnemers zelf laten ervaren.

Aanmelden voor deze cursus is niet meer mogelijk. De deadline was dinsdag 14 mei.