Verbindt mensen en ideeën

Workshop Voorkomen en aanpakken van kindermishandeling

Kennisplein
  • dinsdag 18 juni van 12.30 uur tot 14.00
MJD, Leonard Springerlaan 3
8 juni 2019
Voor vrijwilligers en participatiemedewerkers in de gemeente Groningen

Vooral in het signaleren bij kindermishandeling zijn vrijwilligers een belangrijke schakel. Herken jij het volgende? Je maakt je zorgen over een kind dat bijvoorbeeld erg druk is, veel blauwe plekken heeft, schichtig reageert op jouw hand op haar schouder of iets vertelt over zijn nare thuissituatie. Maar vanuit je rol als vrijwilliger weet je vaak niet wat je moet doen. Toch kun jij veel betekenen!

Tijdens deze workshop krijg je informatie en handvatten over datgene wat jij kunt doen als vrijwilliger in dit soort situaties zodat een kind zo snel mogelijk geholpen kan worden.

Informatie over de trainer:
Ik heet Huup Reuver en ben aandachtsfunctionaris huiselijk geweld en kindermishandeling voor de gemeente Groningen en GGD Groningen. Als aandachtsfunctionaris ben ik de centrale persoon als het gaat om signaleren en aanpakken van vermoedens van huiselijk geweld of kindermishandeling. Ik ondersteun de medewerkers, faciliteer, meld, coördineer de aanpak, implementeer de meldcode, houd het onderwerp op de agenda, help, denk mee, ben de spin in het web en de luis in de pels.

Meld je aan voor deze cursus

[recaptcha]