Verbindt mensen en ideeën

Yoga en Meditatie

  • woensdag 3 april van 13.30 uur tot 15.30
  • woensdag 15 mei van 13.30 uur tot 15.30
  • woensdag 5 juni van 13.30 uur tot 15.30
  • woensdag 24 juli van 13.30 uur tot 15.30
  • woensdag 14 augustus van 13.30 uur tot 15.30
MJD, Leonard Springerlaan 3 te Groningen
Vrijwilligers en medewerkers met een participatiebaan in de gemeente Groningen
www.mjd.nl

N.B. de cursus is 20 maart begonnen maar er zijn nog 3 plekken vrij!

Yoga training die je thuis kunt voortzetten

Tijdens deze training krijg je niet alleen yoga les, maar legt de trainer je ook uit wat yoga inhoudt, waar de oefening goed voor is en hoe je deze thuis verder kunt ontwikkelen. Yoga bestaat niet alleen uit het doen van fysieke oefeningen, maar gaat ook over ademhalen, mediteren, voeding, ontspanning en positief denken. Deze aspecten komen allemaal aan bod tijdens de training.

Hatha yoga is een vorm van Yoga die erop gericht is om je zowel lichamelijk als geestelijk gezond te laten voelen. Door het subtiel beoefenen van de yoga houdingen verkrijg je meer lichaamsbewustzijn. Je gaat meer contact met je lichaam maken en daardoor je meer bewust worden van wat er met je lichaam gebeurt, wat het kan en hoe het voor jou het beste kan werken. Je lichaam en geest werken samen; door je bewust te worden van de natuurlijke adem in het lichaam ontstaat ontspanning. De innerlijke kracht neemt toe en zo ervaar je meer balans.
Door regelmatig yoga te beoefenen ben je beter bestand tegen stress en bouw je nieuwe energie op. Dit merk je gaandeweg door de innerlijke rust die je ermee kunt opbouwen. Ook verkrijg je na het regelmatig beoefenen van de oefeningen meer soeplesse & kracht zowel in jezelf als in je lichaam. Je leert vertrouwd te raken met jouw eigen mentale en fysieke mogelijkheden. Door goed te blijven luisteren naar wat je lichaam wel kan, maak je de kans kleiner voor lichamelijke blessures of negatieve spanningen.  Iedereen die deelneemt aan de training ontvangt een reader om thuis verder te kunnen oefenen. De opzet van deze training is dan ook dat je thuis zelf verder oefent. Het is wenselijk dat je al een beetje ervaring met hatha yoga hebt wanneer je deel komt nemen aan deze training.
Tijdens de trainingen door heb je tussentijds mailcontact met de yoga instructrice die regelmatig de deelnemers voorziet van nieuwe informatie, ook is er ruimte voor vragen en antwoorden.

Deze cursus is volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.