Verbindt mensen en ideeën

Cursusaanbod

Voor wie is het aanbod vanuit Kennisplein beschikbaar?
Kennisplein is voor een ieder die vrijwillig actief is in Groningen, als vrijwilliger bij een vrijwilligersorganisatie, vereniging, stichting of school? Heeft u een participatiebaan of bent u op een andere wijze onbetaald actief, bijvoorbeeld bij een buurtinitiatief? Dan kunt u ook gebruik maken van het gratis Kennisplein cursusaanbod.

Hoe werkt het?
Voor deelname kunt u zich digitaal aanmelden via https://www.link050.nl/vrijwilligerswerk/cursusaanbod-v2/ tot uiterlijk twee week voor aanvang van de training / workshop.  Om de 3 maanden wordt er nieuw aanbod en populair aanbod op de website van link050 gepubliceerd.

  • Vanaf 1 januari 2019 voor de maanden februari, maart en april
  • Vanaf 1 maart 2019 voor de maanden mei, juni en juli
  • Vanaf 1 juli 2019 voor de maanden oktober, november en december

De trainingen kosten per persoon tussen de €10,00 en €350,00. Dankzij de subsidie van de gemeente Groningen is deelname voor u gratis.

Tip: Kies zorgvuldig uit het aanbod en meld u alleen aan als u ook echt kunt komen. Zo houden we het aanbod voor een ieder toegankelijk en gratis.

Nieuw! Vanaf 1 juli 2019 gaan we werken met een ticket systeem zodat als u, onverhoopt niet kan, u dan het ticket kan (door) geven aan iemand anders die zich vrijwillig inzet in de gemeente Groningen.

Enkele spelregels…
Aanmelding kan tot uiterlijk twee week voor aanvang. Bij voldoende aanmeldingen gaat de training / workshop door. U ontvangt hierover bericht van het Kennisplein team. Aanbod gemist of vol? Dan kunt u dit aangeven. Bij voldoende belangstelling kunnen we het aanbod meestal opnieuw aanbieden.

Gebruik van het aanbod is gebaseerd op vertrouwen. Deelname is vrijwillig maar niet vrijblijvend. Niet op komen dagen zonder afzegging of afzegging zonder geldige reden, kan invloed hebben, op uw deelname aan andere, via Kennisplein aangeboden, cursussen.

Kennisplein bestaat dit jaar 10 jaar!
Kennisplein is in 2009 kleinschalig opgestart en is door de tijd heen, uitgegroeid tot een dynamisch platform. De afgelopen tien jaar hebben we duizenden deelnemers mogen ontmoeten. Dit jaar vieren we ons 10-jarig bestaan. We gaan, rond 1 juli,  een glossy uitbrengen en een filmpje over tien jaar Kennisplein. Wilt u hieraan meewerken? Geef dan uw interesse door via kennisplein@link050.nl Houd de website van Link050 in de gaten voor de rest het programma.

Kennisplein krijgt een nieuwe naam vanaf 1 juli 2019:
Kennisplein is na tien jaar toe naar een nieuwe naam. Helpt u mee om een nieuwe naam te bedenken? U kunt uw bedachte naam, met onderbouwing, doorgeven aan kennisplein@mjd.nl voor 1 maart 2019. Wie weet wordt uw bedachte naam, vanaf 1 juli 2019,  wel de nieuwe naam!

Wat is Kennisplein:
Kennisplein is een digitaal platform waar nieuwe en veel gevraagde cursussen, workshops en lezingen, het hele jaar door gratis worden aangeboden. Het aanbod vernieuwt drie keer per jaar. Vanaf 1 januari tot 31 december is het aanbod zichtbaar en kunt u zich aanmelden. Kennisplein werkt nauw samen met vrijwilligersorganisaties / verenigingen en met verschillende trainers. Kennisplein wordt mogelijk gemaakt door de Gemeente Groningen.

Wat kunt u verwachten:
Het aanbod is ingedeeld in vier categorieën. Persoonlijk, Praktisch, Participatie en Professioneel. Tijdens elk blok kan het aanbod anders zijn. Vorig jaar hebben we 80 verschillende trainingen / workshops aangeboden. In 2019 gaan we ons ook richten op e-learning.

Een training op maat bij uw organisatie / vereniging:
Wilt u als vrijwilligersorganisatie of vereniging een training op maat? Neem dan contact op via kennisplein@link050.nl of kom langs bij Link050.

Graag tot ziens:
Namens het Kennisplein team wensen wij u mooie en interessante trainingen en/of workshops toe. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen kennisplein@link050.nl of langskomen bij Link050, Oude Ebbingestraat 55 Groningen.

 

 Kom langs bij link 050!

Met je vragen of ideeën kun je terecht bij Link 050.

Oude Ebbingestraat 55, 9712 HC Groningen
E-mail: info@link050.nl
Telefoon: 050 – 3051 900

Open maandag 13.00 – 17.00 uur, dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 17.00 uur.