Verbindt mensen en ideeën

Cursusaanbod

Ben je vrijwilliger in de stad Groningen dan kun je meedoen aan cursussen en themabijeenkomsten om je kennis te vergroten of nieuwe vaardigheden te leren. Ook als je een participatiebaan hebt, kun je gratis deelnemen aan dit aanbod.

Kennisplein Vrijwilligerswerk

Onder de naam Kennisplein Vrijwilligerswerk brengt een groep organisaties jaarlijks nieuw cursusaanbod voor vrijwilligers uit de stad Groningen. Dankzij een financiële bijdrage van de gemeente Groningen is dit cursusaanbod gratis.
Per 1 juli 2018 staat het nieuwe aanbod op de Link 050 site. Je kunt dan het complete aanbod bekijken en je aanmelden voor één of meer cursussen of bijeenkomsten van je keuze.

Enkele spelregels…

  • Om zoveel mogelijk vrijwilligers en mensen met een participatiebaan in staat te stellen van het aanbod gebruik te maken, mag je jaarlijks aan maximaal zes cursussen deelnemen. Drie voor de zomervakantie en drie erna. Uitgezonderd hiervan zijn enkele themabijeenkomsten waar plek is voor veel deelnemers.
  • Wil je je voor meer aanbod aanmelden of heb je vragen hierover, mail dan de cursusorganisatie: kennisplein@link050.nl
  • Heb je je aangemeld, maar ben je alsnog verhinderd om deel te nemen, informeer de desbetreffende organisatie dan zo snel mogelijk. Dan kan iemand van de wachtlijst de kans krijgen om deel te nemen.
  • Dankzij financiering door de gemeente betaal je als vrijwilliger (of medewerker met een participatiebaan) geen deelnamekosten. Een bijeenkomst of cursus kost gemiddeld echter wel 40 tot 350 euro per deelnemer. Dus kies met zorg aanbod uit dat bij je past en meld je tijdig af als je echt niet kunt.
  • Voor het aanbod dat start in het najaar, kun je je vanaf 1 juli 2018 aanmelden.

Ook een training verzorgen?

Kennisplein Vrijwilligerswerk werkt met tal van trainers samen. Kun jij ook trainingen verzorgen waar vrijwilligers en participatiebaanmedewerkers baat bij zouden kunnen hebben? Meld je dan aan bij kennisplein@link050.nl

Extra aanbod

Hou de website gedurende het jaar goed in de gaten, want er komt nog extra cursusaanbod bij en erg succesvol aanbod wordt soms extra herhaald. Ook zie je op de site bij welke cursus nog plek is. Of als het aanbod nog voor de aanmelddatum al vol is.
We adviseren je om je bijtijds aan te melden, zodat je verzekerd bent van deelname.

 

 Kom langs bij link 050!

Met je vragen of ideeën kun je terecht bij Link 050.

Oude Ebbingestraat 55, 9712 HC Groningen
E-mail: info@link050.nl
Telefoon: 050 – 3051 900

Open maandag 13.00 – 17.00 uur, dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 17.00 uur.