Verbindt mensen en ideeën

Duizenden tasjes

Vanhulley gaat binnenkort een paar duizend tasjes maken van het doek met de afbeelding van het stadhuis waar de bouwsteiger tijdens de renovatie mee bekleed was. Het doek wordt daarmee als het ware een collector’s item. Vanochtend vroeg kreeg burgemeester Koen Schuiling het eerste tasje.

Bij de aanpak van het Stadhuis is bepaald dat een deel van de kosten ingevuld wordt via social return on investment. Het doel hiervan is om mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. De aannemer vult dit onder andere in met het creeëren van banen, stages en werk/leerplekken en Vanhulley gaat dus het grote doek tot tasjes verwerken. Bij Vanhulley kunnen vrouwen met afstand tot de arbeidsmarkt werkervaring opdoen. Gelukkig is er een vrijwilligster met ruime ervaring die de dames begeleid. Want het is nogal een klus om een doek van 650m2  te wassen en dan een beetje efficient in stukken te knippen. Goed te horen dat het doek een tweede bestemming krijgt èn de dames van Vanhulley een nieuwe ervaring kunnen opdoen.

tekst : Jeanet Verveer
foto : Henk Tammens

Delen of printen?

Kom langs bij link050!

Met je vragen of ideeën kun je terecht bij link050.
Herestraat 100, 9711 LM Groningen
E-mail: info@link050.nl
Telefoon: 050 – 3051 900

Link050 is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00-17.00 uur, vrijdag van 10.00-13.00 uur. Maandag- en vrijdagmiddag zijn we wel telefonisch bereikbaar. Het heeft onze voorkeur als je van tevoren een afspraak maakt.