Verbindt mensen en ideeën

FIX schrijft brieven

Er zijn mensen die in een zorginstelling wonen waarvan de deuren gesloten zijn voor bezoekers. De jongeren van FIX willen deze mensen een hart onder de riem steken. Dat doen ze door het schrijven van brieven. Een aantal jongeren heeft al een brief geschreven.

Het huis niet uit

Het initiatief is genomen door Tessa (24) die in hetzelfde schuitje zit als deze mensen. Zij woont namelijk in Wooncentrum Noorderbrug en kan al deze weken het huis niet uit en mag ook geen bezoek hebben.“Ik voel me best alleen, we zitten hier met 16 mensen op de afdeling en met familie kan ik alleen facetimen. Het is wel zo dat de band met de mensen die bij mij wonen sterker wordt, want we gaan veel meer dan vroeger met elkaar om. Ik krijg kaartjes en tekeningen van vrienden en familie en dat bracht me op het idee om ook andere mensen die het huis niet uit kunnen kaartjes te gaan sturen.”

Veel brieven

Tessa kwam een paar maanden geleden via link050 bij FIX terecht omdat ze tijd over had en wel vrijwilligerswerk wilde doen. Nu heeft ze dus deze actie bedacht.  De actie loopt goed, er hebben zich al veel jongeren aangemeld en er zijn al veel brieven verstuurd.  Tessa: “Ik heb al vijf of zes brieven geschreven, onder andere voor Ilmarinen dat is ook een woonvorm, maar dan voor mensen met een verstandelijke beperking. We horen dat de mensen ernaar uitkijken.”  Er zijn ook al brieven gestuurd naar individuele mensen.

Hart onder de riem

Wat schrijf je in die brief?  Tessa: “Dat we aan ze denken en dat we door middel van een kaartje ze een hart onder de riem willen steken”.  Andere briefschrijvers vertellen iets over zichzelf, hun hobbies, of spreken de mensen moed in. Op de foto de eerste bladzij van de brief van Takeshi, hier  vind je de andere vier bladzijden van zijn brief. Een korter briefje is natuurlijk ook prachtig. Het belangrijkste is te laten merken dat deze mensen niet vergeten worden.

Meedoen?

De oproep is inmiddels ook  gedeeld via HeelGroningenhelpt, Whapp, WeHelpen en op social media.

Als je mee wil doen kan je contact met FIX opnemen en krijg je een adres. Dan schrijf je een brief of een kaart en maak je er een foto van voor je hem verstuurt. De foto stuur je naar hallo@fix-groningen.nl Je kan hem ook delen op je instagram met de #Fixvoorelkaar.

Hier vind je nog een paar voorbeelden van brieven.

 

 

Delen of printen?

Kom langs bij link050!

Met je vragen of ideeën kun je terecht bij link050.
Herestraat 100, 9711 LM Groningen
E-mail: info@link050.nl
Telefoon: 050 – 3051 900

link-050 is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00-17.00 uur, vrijdag van 10.00-13.00 uur. Maandag en vrijdagmiddag zijn we wel telefonisch bereikbaar. Het heeft onze voorkeur als je van tevoren een afspraak maakt.