Verbindt mensen en ideeën

Fonds Goed Idee steunt kinderen Timmerdorp

In samenwerking met Humanitas en de Voedselbank reikte het Fonds Goed Idee onlangs een bedrag van €1500 uit aan Timmerdorp, zodat meer kinderen uit achterstandssituaties mee konden doen aan het jaarlijkse Timmerdorp-evenement. Het ging hierbij om drie groepen kinderen: jonge mantelzorgers, waarvan sommigen jonger dan 10 jaar; kinderen van nieuwkomers en kinderen die bij de Voedselbank bekend zijn.

Samen een dorp bouwen

Timmerdorp is een jaarlijks evenement in Groningen waarbij kinderen van 7 t/m 12 jaar een week lang kunnen bouwen en timmeren. Onder begeleiding van professionals en vrijwilligers maken ze zelf hutten van hout en spijkers. Ze bouwen samen een dorp, met echte straten, een plein en huizen en spelen tijdens het evenement de hele dag buiten.
Dit jaar was Timmerdorp van dinsdag 29 augustus tot en met vrijdag 1 september: tijdens de laatste week van de grote vakantie.

Fonds reserveert kaarten

De kaarten voor deelname aan Timmerdorp waren dit jaar al binnen 5 minuten uitverkocht. Omdat de kaartverkoop via een website ging, wierp dit een drempel op voor ouders zonder  toegang tot internet, of die vanwege financiële problemen niet kunnen internetbankieren. Omdat daar veel kinderen de dupe van dreigden te worden, besloot het team van Fonds Goed Idee om Timmerdorp te helpen deze kinderen te bereiken. Het fonds gaf €1500  om kaarten te reserveren, en zocht daarnaast binnen het eigen netwerk naar samenwerkingspartners om meer kinderen te bereiken.

Meer kinderen bereiken

Fonds Goed Idee legde contact met de Voedselbank, die graag bereid was om mee te helpen, zodat ook de kinderen van hun cliënten de kans kregen met Timmerdorp mee te doen. En Humanitas hielp om gezinnen van nieuwkomers en jonge mantelzorgers te bereiken. Bij jonge mantelzorgers is er het bijkomende probleem dat zij niet makkelijk van huis kunnen, omdat hun gezinsleden van hun zorg afhankelijk zijn. Via het project Jonge Mantelzorgers bood Humanitas ook daarin ondersteuning en hulp.

Armoedebeleid kindpakket gemeente Groningen

Fonds Goed Idee is een fonds vanuit het armoedebeleid kindpakket van de gemeente Groningen. Dit fonds geeft financiële ondersteuning (maximaal €1500 per project) aan inwoners uit Groningen die voor kinderen in hun wijk of buurt een activiteit of project willen organiseren. Deze Goede Ideeën moeten zich vooral richten op kinderen die in armoede leven, omdat zij vaak niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Fonds Goed Idee wil hierin verandering brengen.

Ideeën aanmelden

Nieuwe ideeën voor kinderen of gezinnen in armoede uit de stad Groningen zijn welkom bij Fonds Goed Idee. Het fonds valt onder beheer van Link 050, die de aanvragen beoordeelt en waar nodig extra ondersteuning biedt. Wie een aanvraag bij het fonds wil indienen of meer informatie wil kan mailen naar info@fondsgoedidee.nl

Lees meer over Fonds Goed Idee elders op onze Link 050 website.

Delen of printen?

Kom langs bij link050!

Met je vragen of ideeën kun je terecht bij link050.
Herestraat 100, 9711 LM Groningen
E-mail: info@link050.nl
Telefoon: 050 – 3051 900

De locatie van link050 is in verband met de Corona maatregelen alleen op afspraak te bezoeken. U kunt een afspraak maken via mail (bij voorkeur) of telefoon (maandag 13.00-17.00, dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur).