Verbindt mensen en ideeën

Geld nodig?

Verenigingen, clubs en  maatschappelijke organisaties hebben altijd geld nodig. Iemand heeft een geweldig idee voor een geheel nieuw project of wil een bestaand project uitbouwen. Misschien is er behoefte aan wat meer professionalisering of je wil de doelgroep van je activiteiten uitbreiden. In ieder geval; er is geld nodig om dat allemaal te realiseren. Hoe kom je aan dat geld ? Er zijn in het Noorden fondsen die je daarbij kunnen helpen. Mamamini is daar een van de bekendste van. Helaas is de sluitingsdatum voor een aanvraag al voorbij ( aanvragen kunnen tussen november en 31 januari worden ingediend.)  Maar er zijn er nog twee. Dat zijn nl. de Rabobank en Menzis.

De Rabobank heeft een Clubkas actie waarvoor je je kan inschrijven tot 15 maart. De uitslag komt op 15 mei en het zijn de Rabobank leden die kunnen stemmen.
Zie: Rabobank Clubkas Campagne

Dan is er nog het stimuleringsfonds van de Rabobank. Hiervoor kan  je een aanvraag op vier momenten in het jaar kan indienen. De eerstvolgende datum is 15 mei.
Het gaat om  initiatieven waarbij begrippen als samen, participatie, dichtbij en ontplooiing van toepassing zijn.
Zie: https://www.rabobank.nl/lokale-bank/noord-groningen/sponsoring/

Menzis heeft sinds 2018 een fonds om lokale of regionale initiatieven met een maatschappelijke insteek te ondersteunen. Bij Menzis zijn het ook de leden die uiteindelijk beoordelen wie een bijdrage krijgen. Aanvragen kunnen ingediend worden tot 8 april. Zie: https://www.menzis.nl/over-menzis/menzisfonds

Leefkracht is voor Menzis het centrale begrip waarop een aanvraag beoordeeld wordt. Het gaat bijvoorbeeld om projecten of evenementen op het gebied van voeding, beweging, ontspanning, meedoen, mentale fitheid. Zaken die kwaliteit van leven positief beīnvloeden. Zie: veelgestelde vragen

 

Delen of printen?

Kom langs bij link050!

Met je vragen of ideeën kun je terecht bij link050.
Herestraat 100, 9711 LM Groningen
E-mail: info@link050.nl
Telefoon: 050 – 3051 900

link-050 is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00-17.00 uur, vrijdag van 10.00-13.00 uur. Maandag en vrijdagmiddag zijn we wel telefonisch bereikbaar. Het heeft onze voorkeur als je van tevoren een afspraak maakt.