Verbindt mensen en ideeën

Goed Ontmoet Award 2017 van start

Wie is de meest maatschappelijk betrokken ondernemer van de gemeente Groningen? Ken je een bedrijf dat deze eretitel verdient? Dan kun je dit bedrijf tot uiterlijk zondag 28 mei 2017 voordragen voor de Goed Ontmoet Award 2017.

Maatschappelijk betrokken ondernemen leeft in de gemeente Groningen. Meer en meer bedrijven slaan een brug tussen succesvol en sociaal ondernemen. Daarom organiseert stichting de Groningse Uitdaging dit jaar voor het eerst de Goed Ontmoet Award.
De Groningse Uitdaging is hét ondernemersnetwerk dat maatschappelijk betrokken ondernemen stimuleert en organiseert. Met de Goed Ontmoet Award laten we zien hoe lokale bedrijven met gesloten beurs het leefklimaat in Groningen verbeteren en aantoonbare maatschappelijke relevantie hebben voor hun eigen gemeente!

De Goed Ontmoet Award: wat zijn de criteria?

Natuurlijk komt een bedrijf niet zomaar in aanmerking voor de Goed Ontmoet Award. Je kunt bedrijven voordragen die voldoen aan de volgende criteria:

  • De onderneming bestaat tenminste 3 jaar.
  • De onderneming is gevestigd in de gemeente Groningen.
  • De onderneming steunt één of meer vrijwilligersorganisaties in de sectoren cultuur, sport, welzijn en/of onderwijs.
  • Steun vindt plaats in de vorm van ‘helpende handen’, spullen, faciliteiten en/of kennis.

Hoe draag je een bedrijf voor?

Wil je een onderneming voordragen voor de Goed Ontmoet Award 2017? Vul dan het formulier op de website van de Groningse Uitdaging volledig in. Zondag 28 mei om 17.00 uur sluit de inzendingstermijn. Na deze datum neemt de organisatie contact op met alle voorgedragen bedrijven.

Hoe wordt de winnaar gekozen?

Uit alle inzendingen selecteert de jury 3 genomineerden. Vanaf maandag 12 t/m vrijdag 23 juni kun je via de website van de Groningse Uitdaging stemmen op jouw favoriet. De feestelijke finale vindt plaats op dinsdag 27 juni tijdens het evenement Goed Geregeld Groningen.

De genomineerde bedrijven worden door een vakjury getoetst. De jury van de Goed Ontmoet Award 2017 bestaat uit: Betty de Boer (tot maart 2017 lid Tweede Kamer), Nynke Stellingsma (Stadsschouwburg en Oosterpoort), Joyce Dekker (Openbaar Onderwijs Groningen), Ulfert Molenhuis (Voedselbank Groningen), Rein de Vries (Link 050) en Paul Kern (Rabobank Groningen).

Goed Geregeld Groningen

Op dinsdag 27 juni vindt Goed Geregeld Groningen plaats bij Noorderpoort, locatie Gezondheidszorg & Welzijn (Verlengde Visserstraat, Kraneweg). Dit evenement staat in het teken van maatschappelijk betrokken ondernemen, met o.a. vanaf 16.00 uur workshops voor verenigingen en stichtingen, vanaf 17.00 uur de Beursvloer waar concrete matches tussen de vraag van maatschappelijke organisaties en bedrijven worden gemaakt en aansluitend de uitreiking van de Goed Ontmoet Award 2017.
Het programma en kosteloze aanmelding vind je op deze aanmeldpagina voor Goed Geregeld.

Voor de winnaar: publiciteit, een filmpje én de Goed Geregeld Award

De winnaar van de Goed Ontmoet Award 2017 krijgt – naast veel publiciteit – een prachtige award, ontworpen door kunstenares Erika Stulp.

Contact en meer informatie

Stichting de Groningse Uitdaging organiseert de Goed Ontmoet Award en het evenement Goed Geregeld Groningen samen met Link 050.
Voor inhoudelijke vragen over de Goed Ontmoet Awardcontact:

Over de communicatie rond de Goed Ontmoet Award:

Delen of printen?

Kom langs bij link050!

Met je vragen of ideeën kun je terecht bij link050.
Herestraat 100, 9711 LM Groningen
E-mail: info@link050.nl
Telefoon: 050 – 3051 900

De locatie van link050 is in verband met de Corona maatregelen alleen op afspraak te bezoeken. U kunt een afspraak maken via mail (bij voorkeur) of telefoon (maandag 13.00-17.00, dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur).