Verbindt mensen en ideeën

Kansen voor nieuwkomers en vrijwilligersorganisaties

Link 050 start in april met een project voor nieuwkomers, waarmee taalstages, werkervaringsplekken en interessante vrijwilligersfuncties gerealiseerd worden. Meer weten over dit project? Kom naar de KLink avond op 6 april en ontdek of uw organisatie iets kan betekenen voor nieuwkomers.

Plek vinden

De afgelopen jaren zijn er veel vluchtelingen naar Nederland gekomen, met name uit Syrië en Eritrea. Ook Groningen biedt plek aan een groeiende groep nieuwkomers. Dit zijn vaak hoog opgeleide mensen die hun kennis en ervaring graag willen inzetten. Een (zinvolle) plek vinden in de maatschappij is niet altijd makkelijk. De taal kan een belemmering zijn, er is een cultuurkloof of er is simpelweg geen aansluiting bij de kansen die er zijn.

Ervaringsdeskundigen

Op 6 april komen twee deskundigen over dit onderwerp praten en kunt u met vragen bij hen terecht. Araz Kazanjian uit Syrië en Tirhas Abraham uit Eritrea, vertellen over hun ervaringen op de arbeidsmarkt in het land van herkomst en over de verschillen en overeenkomsten met die in Nederland. Zij belichten de cultuur en traditie, toeleiding naar werk, ondernemerschap, het verschil tussen de arbeidsmarkt in Syrië, Eritrea en Nederland. Zij vertellen over belemmeringen, kansen en mogelijkheden om elkaar beter te begrijpen en samen te werken.

Wanneer, waar en aanmelden

Donderdag 6 april
Programma: 19.30 – 21.30 uur  (inloop vanaf 19.15 en na afloop een drankje)
Locatie: Link 050, Oude Ebbingestraat 55

Aanmelden is noodzakelijk en kan tot 5 april.
Stuur een berichtje naar Paula Mosterman paula.mosterman@link050.nl.

De KLink avonden

Link 050 maakt zich sterk voor vrijwillige inzet en participatie. Wij ondersteunen alle vrijwilligersorganisaties en haar vrijwilligers die hier actief een bijdrage aan leveren. Wij delen kennis, verbinden, adviseren en trainen. Bijvoorbeeld met de KLink avonden. Deze avonden staan in het teken van kennis vergroten, kennis delen en netwerk benutten en versterken. Bij KLink leer je altijd iets nieuws en kom je gemakkelijk in contact met andere mensen. De onderwerpen die we aanbieden zijn altijd op verzoek van onze klanten.
Heb je ook een idee voor de KLink avond? Laat het ons gerust weten:
paulamosterman@link050.nl en tel. 06 – 4273 2632.

 

Delen of printen?

Kom langs bij link050!

Met je vragen of ideeën kun je terecht bij link050.
Herestraat 100, 9711 LM Groningen
E-mail: info@link050.nl
Telefoon: 050 – 3051 900

De locatie van link050 is in verband met de Corona maatregelen alleen op afspraak te bezoeken. U kunt een afspraak maken via mail (bij voorkeur) of telefoon (maandag 13.00-17.00, dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur).