Verbindt mensen en ideeën

Lieve gedichten voor vrijwilligers

De vrijwilligersorganisaties in onze gemeente kunnen ansichtkaarten en posters bestellen om naar vrijwilligers te sturen, of om zelf op te hangen. Dit om vrijwilligers te waarderen en te bedanken voor hun inzet. Op de fraai vormgegeven afbeeldingen staan warme liefdes gedichten die uiting geven aan hoe onmisbaar vrijwilligers zijn, ook in de afgelopen tijd. Dinsdag 7 december is de dag van de vrijwilliger.

Met de vraag hoe we alle vrijwilligers in de gemeente Groningen kunnen bedanken voor hun inzet tijdens de coronacrisis zijn de Probleemoplossers aan de slag gegaan. Ze hebben een prachtig project bedacht waarin de vrijwilligers door middel van een liefdesbrief worden aangesproken, bedankt en gemotiveerd om zich vrijwillig te blijven inzetten. De zes gedichten worden op posters en ansichtkaarten gedrukt en kunnen door vrijwilligersorganisatie gratis bij link050 besteld worden. De vrijwilligersorganisaties kunnen de posters in hun organisatie ophangen en de ansichtkaarten naar hun (oud) vrijwilligers versturen.

Wethouder Inge Jongman: ‘We zijn echt heel enthousiast over deze gedichten, het is een uitgelezen kans om alle mensen die zich zo belangeloos inzetten te bedanken en te vertellen hoeveel we eigenlijk om ze geven en niet zonder onze vrijwilligers kunnen.’

De gedichten zijn gemaakt door de creatieve Groningers Nick Boer en Myrna Atsma, als uitkomst van een sessie van De Probleemoplossers. Dit is een methode van het zzp-netwerk mooiedingenmakers, waarin lokale creatievelingen worden ingezet om vrolijke, effectieve en interessante oplossingen voor grote en kleine problemen te vinden. Op verzoek van de gemeente Groningen kreeg link050 (de vrijwilligerszaak) de eer om hiervoor een ‘probleem’ aan te leveren. Dat is op deze creatieve manier ‘opgelost.’

Via de volgende link zijn de kaarten te bekijken: https://www.link050.nl/liefdesgedichten/

Delen of printen?

Kom langs bij link050!

Met je vragen of ideeën kun je terecht bij link050.
Herestraat 100, 9711 LM Groningen
E-mail: info@link050.nl
Telefoon: 050 – 3051 900

Link050 is geopend op dinsdag, woensdag en donderdag van 10.00-17.00 uur, vrijdag van 10.00-13.00 uur. Maandag- en vrijdagmiddag zijn we wel telefonisch bereikbaar. Het heeft onze voorkeur als je van tevoren een afspraak maakt.