Verbindt mensen en ideeën

Mannen Achter de Pannen

Dat veel mannen prettige staaltjes van kookkunst weggeven, is geen nieuws. Maar dat ze samen exotische gerechten op tafel weten te toveren en dat iedereen kan mee eten voor een luttel bedrag is dat wèl. Vrijwilliger en ambassadeur Jerry Druiventak is één van die mannen en hij vertelt graag over zijn passie.

Waar staat Mannen Achter de Pannen voor?

“Wij zijn een onderdeel van Mankracht, een project dat is opgezet om activiteiten te organiseren voor mannen op het gebied van sport, persoonlijke ontwikkeling en betrokken vaderschap.
Ons doel is zoveel mogelijk mannen van de bank afhalen en met Mannen Achter de Pannen (MAP) lukt dat heel goed.”

Waar en wanneer koken jullie die maaltijden?

“In het Floreshuis (wijkcentrum aan het Floresplein, red.) elke eerste vrijdag van de maand. We starten aan het begin van de middag met inkopen doen en daarna gaan we met zijn zessen aan de slag om de maaltijden te bereiden. Van te voren hebben we het recept voor die dag al bedacht en meestal wordt het een exotische maaltijd zoals Chinees of Surinaams. Echte Hollandse pot is er niet bij, hoewel we ook wel eens een tomatensoepje serveren.”

Wie kunnen er mee eten en wat kost het?

“Meestal komen de mensen uit de Korrewegwijk en De Hoogte, maar ook gasten uit de rest van Groningen zijn welkom. De driegangenmaaltijden kosten vijf euro. Er komen veel mensen op af en we zien een gemengd publiek. Oud en jong, gezinnen met kinderen maar ook alleenstaanden. Momenteel mogen er maar 30 mensen naar binnen in verband met de veiligheid, maar straks hopen we naar 40 of 50 te gaan. Vrijwilligers van het Floreshuis helpen ons met het klaarzetten, het dekken van de tafels en ook na afloop met de afwas. Al met al is het best veel werk.”

Jullie wonnen onlangs een prijs?

“Ja, er was onlangs een wijkstemdag in de Korrewegwijk waar tien bedrijven aan meededen. Er kwamen maar liefst zeven winnaars uit de bus en MAP was daar één van. Met de opbrengst kochten we goede pannen, messen en andere materialen die belangrijk zijn voor bij het koken.”

Wanneer is de eerstvolgende maaltijd gepland?

“We starten het nieuwe seizoen op de eerste vrijdag van oktober. Na afloop gaan we iets extra’s organiseren zoals Bingo, Lingo, Karaoke of andere muziek. Het is leuk als mensen daardoor iets langer kunnen blijven praten en nagenieten, want onderlinge verbinding is uiteindelijk toch ons doel.”

Meer informatie bij: www.mankrachtgroningen.nl
Wie mee wil eten, kan het beste zijn of haar komst vooraf aanmelden bij het Floreshuis want de belangstelling is groot.

 

Tekst: Ellen Brand

Delen of printen?

Kom langs bij link050!

Met je vragen of ideeën kun je terecht bij link050.
Herestraat 100, 9711 LM Groningen
E-mail: info@link050.nl
Telefoon: 050 – 3051 900

De locatie van link050 is in verband met de Corona maatregelen alleen op afspraak te bezoeken. U kunt een afspraak maken via mail (bij voorkeur) of telefoon (maandag 13.00-17.00, dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur).