Verbindt mensen en idee├źn

Besturenfestival voor vrijwillige bestuursleden!

Cursusdata
do. 27 oktober 2022 19.00 tot 22.00
Locatie Wijkcentrum Het Dok Kajuit 4 te Groningen
Type & beschikbaarheid Lezing - 57 plekken beschikbaar
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan,Organisaties,Overig,Buurtinitiatief

Over de Lezing

Link050 organiseert het allereerste Vrijwillige Besturenfestival:

Honderden enthousiaste vrijwillige bestuursleden zetten zich dagelijks belangeloos, met hart, hoofd en handen in bij een of meerdere  stichtingen, verenigingen en/of bewonersplatforms in de Gemeente Groningen. Maar hoe doen ze dat en welke skills zijn hiervoor nodig? Hoe ziet de toekomst eruit voor besturen? We laten ons inspireren door lokale en landelijke ontwikkelingen waar de sprekers ons over bijpraten. En we gaan met elkaar in gesprek om elkaar te inspireren, te bevragen, contacten te leggen en om nieuwe inzichten en energie op te doen.

Ben jij vrijwillig actief als bestuurslid of zou je dit graag willen doen? Dan willen we jou hierbij uitnodigen om aanwezig te zijn op donderdagavond 27 oktober 2022 van 19.00 tot 22.00 uur. Graag tot dan.

Extra informatie

Je kunt gratis parkeren bij het winkelcentrum Lewenborg.

Entertainment wordt verzorgd door Gabrielle Glasbeek en gitarist.

 

Over de trainer

Sprekers zijn onder andere:

Willem-Jan de Gast ( avondvoorzitter) heeft zijn eigen bureau, Nomade Training en Advies. Hij heeft in de afgelopen 17 jaar honderden vrijwilligersorganisaties en hun besturen ondersteund bij het werken met vrijwilligers. Hij doet onderzoek naar en schrijft over landelijke trends in vrijwillige inzet en hoe organisaties daarmee kunnen omgaan. Willem-Jan is co-auteur van het Basisboek Vrijwilligersmanagement en van de publicatie Nog Beter Besturen.

Mark Molenaar is projectleider, netwerkondersteuner en belangenbehartiger bij Vereniging Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV, www.nov.nl)). Met 7 vrijwilligerscentrales in Overijssel werkt hij aan een netwerk waarin ondersteuning voor, door en van besturen centraal staat in samenwerking met bedrijfsleven, overheid en onderwijs. In 2022 is NOV samen met andere brancheorganisaties de petitie Stop onnodige regeldruk voor vrijwilligers in besturen gestart. Zijn motto: besturen moet leuk en mag spannend zijn.

Mystery spreker. Volg ons om te weten wie dat is.

Website https://www.link050.nl
De cursussen en workshops kunnen online of op locatie plaatsvinden met in acht neming van de RIVM richtlijnen.

Dankzij de subsidie van de gemeente Groningen is jouw deelname gratis. Meer informatie
We vragen om je e-mailadres en telefoonnummer zodat we contact met je op kunnen nemen. De trainer ziet alleen je naam.