Verbindt mensen en idee├źn

BHV cursus voor vrijwilligers (ehbo en brandoefening)

Cursusdata
vr. 10 juni 2022 09.00 tot 17.00
Locatie Wiershoeck,beijumerweg 20 groningen
Type & beschikbaarheid Cursus - 5 plekken beschikbaar
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan,Overig,Buurtinitiatief

Over de Cursus

Het zal je maar gebeuren dat je op je vrijwilligerswerk bent en er breekt brand uit of iemand raakt gewond. Wat kun je dan doen? Na het volgen van deze gratis BHV cursus leer je wat je wel en niet moet doen. Ook ontvang je na de cursus een BHV pasje die een jaar geldig is. Je leert o.a. hoe (gezamenlijk) een ontruiming van het pand te organiseren en uit te voeren en ook leer je hoe je eerste hulp kan bieden bij een letsel en waar je op moet letten. Deze cursus bestaat uit 1 hele dag en uit een e-learning (van ongeveer drie uur) die je vooraf gedaan moet hebben. Deze cursus is dan alleen geschikt voor diegene die gemotiveerd zijn en voldoende tijd hebben om deze cursus te volgen. Deze cursus is geschikt voor vrijwilligers die het voor het eerst deze BHV cursus volgen maar ook als je gaat voor een herhalingscursus. Aangezien het een dure cursus is (voor jou is de cursus gratis dankzij de subsidie van de gemeente) verwachten we dat je komt opdagen en bij ziekte tijdig afmeld. De e-learning moet bij voorkeur twee weken voor aanvang gedaan worden.

Extra informatie

De cursus vind plaats bij de Wiershoeck in Beijum. Wat we vooraf nodig hebben (i.v.m. het BHV pasje) is je volledige naam, geboortedatum en je emailadres.

Er wordt gewerkt met een lotusslachtoffer waarmee je terplekke kunt oefenen

Let op: Vooraf moet je tijd inplannen voor een e-learning.

Over de trainer

De cursus wordt verzorgd door Hans Spa. Hans Spa BHV + AED Trainingen is in 2010 opgestart door Hans Spa. Hij heeft ruime ervaring opgedaan als ambulancechauffeur, instructeur zowel intern als extern aan de landelijke Ambulance Academie in Harderwijk. Hans Spa is vanaf 2010 gecertificeerd instructeur Basic Life Support en AED van de Nederlandse Reanimatie Raad.

Website: https://redeenleven.nl/

 

 

Website https://www.link050.nl/proeverij-vrijwillig-geluk-2/
De cursussen en workshops kunnen online of op locatie plaatsvinden met in acht neming van de RIVM richtlijnen.

Deze cursus kost normaliter €225,00 per persoon. Dankzij de subsidie van de gemeente Groningen is jouw deelname gratis. Meer informatie
We vragen om je e-mailadres en telefoonnummer zodat we contact met je op kunnen nemen. De trainer ziet alleen je naam.