Verbindt mensen en ideeën

Communiceren vanuit het hart

Deze cursus is vol. Als je je aanmeldt voor de wachtlijst krijg je een e-mail als er weer plek is.
Cursusdata
vr. 14 februari 2020
09.30 tot 12.30
vr. 21 februari 2020
09.30 tot 12.30
vr. 28 februari 2020
09.30 tot 12.30
Locatie De Wiershoeck, Beijumerweg 20, 9737 AD Groningen
Type Cursus
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan,Organisaties,Overig,Buurtinitiatief

Over de Cursus

Lig jij weleens wakker van lastige gesprekken, conflicten op je werk, gedoe met collega's of in de familie, een akkefietje met een vriendin, kinderen die niet willen luisteren, lawaaiige buren of dat alsmaar zeurende stemmetje in je eigen hoofd? ‘Gedoe' geeft veel stress. Wil jij dit anders? Wil je meer rust en harmonie ervaren? Zowel op je werk als privé? Wil je leren om makkelijker om te gaan met communicatie-gedoe? Kom dan naar deze workshop: Communiceren vanuit het hart Leer in 4 stappen anders omgaan met conflicten en gedoe. In deze cursus van 3 dagdelen leer ik jullie de 4 stappen uit de geweldloze communicatie toepassen. Je leert waarnemen zonder oordeel, in contact met gevoelens en behoeftes. Met respect voor wederzijdse grenzen leer je een verzoek doen aan de ander of een actie ondernemen voor jezelf. Ik combineer het met de basis van NLP: je gaat snappen waarom mensen doen zoals ze doen: hoe mensen waarnemen en wat de invloed is op gedrag. Ik gebruik de metafoor van de jakhals en de giraf uit de geweldloze communicatie om e.e.a. speels en praktisch te houden. We oefenen met situaties uit jullie eigen praktijk. (Dit kunnen zowel (vrijwilligers) werk- als privé situaties zijn)

Extra informatie

Deze cursus wordt aangeboden in samenwerking met de Wiershoeck. Zij hebben een organisatie verzoek gedaan voor een aanbod op maat en bieden de gelegenheid voor andere deelnemers om de cursus bij hen op locatie te volgen.

Over de trainer

Anita Schelling, NLP Trainer, Coach en 'Gedoe' deskundige ☺ Door NLP en geweldloze communicatie heb ik geleerd hoe je kunt afstemmen op jezelf en de ander. Dat er verschillen zijn in hoe wij mensen de wereld om ons heen waarnemen en hoe we daarop reageren. Deze inzichten zorgen voor begrip en handvatten in het bewuster communiceren. En dat zorgt weer voor meer eigen regie, voor rust, harmonie en (zelf)vertrouwen. Zowel thuis als op het werk. NLP heeft veel invloed op hoe ik in het leven sta. Dat gun ik jullie ook!

Website http://www.anitaschelling.nl
Soms melden deelnemers zich af. We kunnen je een herinnering sturen als er weer plek is.
We vragen om je e-mailadres en telefoonnummer zodat we contact met je op kunnen nemen.