Verbindt mensen en idee├źn

Cursus kennismaken met gebaren ( 3 dagdelen)

Cursusdata
vr. 11 november 2022
09.30 tot 12.30
vr. 18 november 2022
09.30 tot 12.30
vr. 25 november 2022
09.30 tot 12.30
Locatie Buurtcentrum Stadspark Lorentzstraat 11 Groningen
Type & beschikbaarheid Cursus - 5 plekken beschikbaar
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan,Overig,Buurtinitiatief

Over de Cursus

Kom je tijdens je vrijwilligerswerk mensen tegen die doof of slechthorend zijn? Heb je altijd al een paar gebaren willen leren waarmee je een kort gesprekje met ze kan aangaan? Ontwikkellink biedt nu een nieuwe mini gratis gebarencursus aan die geschikt is voor iedereen die vrijwillig actief is in de gemeente Groningen. Tijdens de drie bijeenkomsten ga je oefenen met een paar onderdelen van de gebarentaal. We gaan oefenen met hoe jij jezelf kan voorstellen middels gebaren, een kort praatje kan maken over bijv. het weer of om te vragen of iemand wat wil drinken en uiteraard om erachter te komen wat diegene zou willen drinken. Spreekt je dit aan. Geef je dan snel op. Er kunnen maximaal 10 deelnemers mee doen. VOL = VOL We verwachten wel dat je alle 3 de data mee doet met de cursus Mocht je hierna de smaak te pakken hebben dan kun je daarna nog een volledige gebarencursus volgen via Ontwikkellink of elders.

Extra informatie

Bij de locatie is betaald parkeren.

Over de trainer

Edith Jansen is gecertificeerd docent opgeleid door het Nederlands Gebarencentrum. Vanaf 2006 is ze haar eigenbedrijf gestart. Haar opdrachtgevers zijn organisaties voor Doven en Slechthorenden Ze geeft vooral communicatie cursussen aan mensen met een auditieve beperking en hun omgeving. Ook geeft ze cursussen Nederlands voor belangstellenden. Haar visie is dat iedereen recht heeft op communicatie en contact met de ander. Daarnaast vindt zij diversiteit en inclusie mooie uitdagingen van deze tijd waar jezelf iets aan en mee kan doen!

De cursussen en workshops kunnen online of op locatie plaatsvinden met in acht neming van de RIVM richtlijnen.

Deze cursus kost normaliter €125,00 per persoon. Dankzij de subsidie van de gemeente Groningen is jouw deelname gratis. Meer informatie
We vragen om je e-mailadres en telefoonnummer zodat we contact met je op kunnen nemen. De trainer ziet alleen je naam.