Verbindt mensen en idee├źn

Dag van de vrijwilliger - omgaan met (acute) overprikkeling

Deze cursus is vol. Als je je aanmeldt voor de wachtlijst krijg je een e-mail als er weer plek is.
Cursusdata
di. 7 december 2021 13.00 tot 14.00
Locatie Leonard Springerlaan 3, Groningen, Zaal de Zwaan (tot 25 personen)
Type Ontwikkeluurtje
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan,Buurtinitiatief

Over de Ontwikkeluurtje

Herken je dat? Je bent met iets bezig wat je eigenlijk leuk vind; een interessante workshop, een dagje met leuke mensen, een boeiende (bij)scholing of je googelt net iets te lang naar iets interessants op het internet en dan ineens voel je dat het je allemaal te veel wordt. Wat net nog energie gaf slurpt je ineens leeg. Je bent moe en krijgt een kort lontje. Grote kans dat je last hebt van (acute) overprikkeling. Maar wat kun je nu het beste doen? Wat helpt om niet in dit vervelende gevoel meegezogen te worden? Hoe kun je zorgen dat je net iets sneller weer herstelt? Tijdens dit ontwikkeluurtje krijg je een aantal hele praktische en makkelijk toepasbare tips die we ook direct met elkaar in de praktijk gaan brengen. Tips die je in je dagelijks leven helpen om je energieniveau op pijl te houden. Misschien heb je deze dag al een aantal andere ‘ontwikkeluurtjes’ gevolgd en ben je toe aan een oplaadmoment. Dan is dit een mooie kans om even bij jezelf in te checken.

Extra informatie

Op 7 december 2021 is het de landelijke dag van de vrijwilliger. En hoe kan je dat beter vieren met een divers aanbod van 7 verschillende gratis ontwikkeluurtjes en een lekkere lunch. Dit aanbod is één van de 7 ontwikkelluurtjes. Kijk bij de rest van het aanbod voor de andere 6 ontwikkeluurtjes en/of meld je aan voor de gratis lunch. 

Bij MJD kun je gratis parkeren. 

Vanwege de huidige corona maatregelingen willen wij u vragen om bij binnenkomst je handen te desinfecteren en om in de centrale hal een mondkapje te dragen. Dit is niet meer nodig in de trainingsruimte. We hanteren een kleine groepsgrote (max 10) waardoor het goed mogelijk is om voldoende afstand te behouden.

 

 

Over de trainer

Anja Kuhn begeleidt in haar praktijk mensen met stress- en/of angstklachten en burnout. Ook mensen die in veranderende levensfases op zoek zijn naar meer verdieping en persoonlijke groei, weten de weg naar haar te vinden. Coachtools die zij onder andere inzet zijn: systemisch werk, familieopstellingen, mindfulness en spiegelen met honden. Anja geeft ook trainingen rondom persoonlijke ontwikkeling en communicatie. Daarnaast is Anja professionele begeleider voor mensen met Angst voor honden. In individuele trajecten leren haar klanten om Angst om te buigen naar meer vrijheid en vertrouwen in de omgang met honden.

Website www.flowemotion.nl
De cursussen en workshops kunnen online of op locatie plaatsvinden met in acht neming van de RIVM richtlijnen.

Soms melden deelnemers zich af. We kunnen je een herinnering sturen als er weer plek is.
We vragen om je e-mailadres en telefoonnummer zodat we contact met je op kunnen nemen.