Verbindt mensen en idee├źn

Dag van de vrijwilliger - Vergroot je optimisme

Cursusdata
di. 7 december 2021 14.00 tot 15.00
Locatie Leonard Springerlaan 3, Groningen, Zaal de Zwaan (tot 25 personen)
Type & beschikbaarheid Ontwikkeluurtje - 7 plekken beschikbaar
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan,Overig,Buurtinitiatief

Over de Ontwikkeluurtje

Optimisme is meer dan positief dromen. Het gaat om de positieve verwachting dat iets goed komt omdat je zelf een nuttige invloed hebt. Het draait om het vertrouwen dat je jouw situatie zelf positief kunt beïnvloeden. Natuurlijk kun je niet altijd alles oplossen of voorkomen, maar jouw eigen inbreng kan je wel helpen om jouw situatie te verbeteren. Optimisme helpt je om goed om te gaan met stress, tegenslag en uitdagingen. Iedereen heeft de eigenschap optimisme in zich, maar het kan verder ontwikkeld worden. Hierdoor kom je er beter voor te staan. Het zorgt voor meer tevredenheid, een gelukkiger gevoel en het leveren van betere prestaties. In dit ontwikkeluurtje gaan we door middel van enkele oefeningen aan de slag met het vergroten van optimisme.

Extra informatie

Op 7 december 2021 is het de landelijke dag van de vrijwilliger. En hoe kan je dat beter vieren met een divers aanbod van 7 verschillende gratis ontwikkeluurtjes en een lekkere lunch. Dit aanbod is één van de 7 ontwikkelluurtjes. Kijk bij de rest van het aanbod voor de andere 6 ontwikkeluurtjes en/of meld je aan voor de gratis lunch. 

Bij MJD kun je gratis parkeren. Groepsgrote is max 12 personen per ontwikkeluurtje

Over de trainer

Astrid Wolswijk is al meer dan 20 jaar werkzaam als trainer en coach op het gebied van vitaliteit, gezondheid en ontwikkeling. Goed in je lijf en hoofd zitten zijn voor haar belangrijke thema's. In haar werk levert zij een bijdrage aan de ontwikkeling en het functioneren van mensen. Haar aanpak is gebaseerd op de positieve psychologie: erkennen wat niet goed gaat, bekrachtigen wat goed gaat en onderzoeken waar je naar toe wilt.

De cursussen en workshops kunnen online of op locatie plaatsvinden met in acht neming van de RIVM richtlijnen.

Dankzij de subsidie van de gemeente Groningen is jouw deelname gratis. Meer informatie
We vragen om je e-mailadres en telefoonnummer zodat we contact met je op kunnen nemen. De trainer ziet alleen je naam.