Eerste hulp bij psychische / psychiatrische problemen. Wat kan jij doen als vrijwilliger?

Eerste hulp bij psychische / psychiatrische problemen. Wat kan jij doen als vrijwilliger?
Cursusdata
wo. 20 december 2023 09.00 tot 12.00
Locatie Wijkcentrum bij van houten, oliemuldersweg 47 Groningen
Type & beschikbaarheid Workshop - 1 plek beschikbaar
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan,Overig,Buurtinitiatief

Over de Workshop

Het kan voorkomen dat je in je (vrijwilligers)werk mensen tegen komt met psychische problemen. Wat verstaan we dan eigenlijk onder psychische problemen? Wat zijn veel voorkomende psychische problemen? Wat zijn praktische handvatten? In deze workshop proberen we zoveel mogelijk vragen te beantwoorden, maar ook ruimte te bieden om situaties te bespreken. We bieden deze workshop aan door een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige en een Ervaringsdeskundige werkzaam bij BuurtzorgT.

Extra informatie

BuurtzorgT helpt u het normale leven weer op te pakken. Wij bieden u een behandeling thuis als u last heeft van psychische of psychiatrische problemen. BuurtzorgT biedt specialistische GGZ-behandeling die gericht is op herstel en op het herstel van de contacten met de omgeving. De kernwoorden van onze behandelwijze zijn onafhankelijkheid, context en strategie. Hiermee bedoelen wij dat wij samen met de cliënt en zijn omgeving een strategie ontwikkelen waarmee hij kunt herstellen en daardoor weer grip krijgt op zijn leven.

Over de trainer

We bieden deze workshop aan door een Sociaal Psychiatrisch Verpleegkundige en een Ervaringsdeskundige werkzaam bij BuurtzorgT.

Website: www.buurtzorgt.nl