Verbindt mensen en ideeën

Goed gesprek over eenzaamheid

Cursusdata
wo. 6 oktober 2021 09.30 tot 12.30
Locatie Humanitas, Akerkhof 22 Groningen
Type & beschikbaarheid Workshop - 10 plekken beschikbaar
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan,Organisaties,Overig,Buurtinitiatief

Over de Workshop

Dat eenzaamheid echt iedereen kan overkomen, is tijdens de coronaperiode wel duidelijk geworden. En tóch blijft het vaak lastig om erover te praten. Hoe ga je het gesprek over eenzaamheid aan? Hoe ga je om met (je eigen) schroom of weerstand? Wat belemmert ons, maar ook, wat kan ons helpen om wél dat gesprek met elkaar aan te gaan? Want dat praten over eenzaamheid helpt, dat wijst onderzoek wel uit. In de workshop wisselen we theorie af met ieders ervaringen en oefeningen. Laat je inspireren en doe mee!

Extra informatie

Deze workshop wordt aangeboden door het netwerk eensamen050, waarin partijen uit de praktijk, bewoners, kennisinstituten en beleidsmakers de krachten bundelen rond de aanpak van Eenzaamheid in Groningen. Movisie heeft de training ontwikkeld, eensamen heeft het op maat gemaakt voor Groningen.

Over de trainer

De trainers van deze workshop zijn netwerkpartners van eensamen. De workshop wordt vaker gegeven en de trainers zullen telkens wisselen. De trainers op 1 september zijn Sietske Boekema en Saskia Roest. Sietske Boekema is bestuurslid van logeerhuis De Opstap, en meer dan 20 jaar vrijwilliger bij verschillende projecten van Humanitas. Zij heeft bovendien zeer ruime ervaring in het begeleiden en trainen van mensen rond bewustwording, assertiviteit en spiritualiteit. Saskia Roest werkt bij Humanitas Groningen. Humanitas heeft veel vrijwilligersactiviteiten rond het thema eenzaamheid en is ook kartrekker van het netwerk eensamen. Saskia houdt ervan beleid en praktijk met elkaar te verbinden en probeert een complex thema als eenzaamheid concreet handen en voeten te geven. www.eensamen050.nl

Website www.humanitas.nl
De cursussen en workshops kunnen online of op locatie plaatsvinden met in acht neming van de RIVM richtlijnen.

Dankzij de subsidie van de gemeente Groningen is jouw deelname gratis. Meer informatie
We vragen om je e-mailadres en telefoonnummer zodat we contact met je op kunnen nemen. De trainer ziet alleen je naam.