Verbindt mensen en idee├źn

Het juiste woord bij rouw

Cursusdata
ma. 13 maart 2023 13.30 tot 16.30
Locatie Bij van Houten, oliemuldersweg 47 Groningen (in SVO2 in de nieuwbouw)
Type & beschikbaarheid Workshop - 3 plekken beschikbaar
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan,Overig,Buurtinitiatief

Over de Workshop

Het juiste woord vinden in een ontmoeting met iemand die in de rouw is, is lang niet altijd vanzelfsprekend. Het verdriet van een ander - en van jezelf- kan je totaal van je stuk brengen. Je staat met je mond vol tanden of stottert je door het gesprek heen met wat algemeenheden waar je jezelf ongemakkelijk door voelt. Dat kan anders. Nadenken over en met elkaar spreken over zulke moeilijke situaties is verhelderend. Ook is informatie over en kennis van rouwprocessen behulpzaam. Rouw is overal. Het is zeer de moeite waard er aandacht aan te besteden.

Over de trainer

Rita Spijker deed enkele jaren na het overlijden van haar kind de opleiding NabijBlijven; een opleiding in rouw- en verliesverwerking. Zij begeleidde daarna enkele groepen Ouders van een overleden kind. Daarnaast schreef ze voor nabestaanden die dat zelf niet konden toespraken voor bij uitvaarten. Na het overlijden van haar ouders schreef ze het autobiografische boek: Rauwe dagen. Na het overlijden van haar man verdiepte ze zich opnieuw in rouw. Ze ontwikkelt momenteel schrijfretraites voor rouwenden.

Website www.ritaspijker.nl
De cursussen en workshops kunnen online of op locatie plaatsvinden met in acht neming van de RIVM richtlijnen.

Deze cursus kost normaliter €55,00 per persoon. Dankzij de subsidie van de gemeente Groningen is jouw deelname gratis. Meer informatie
We vragen om je e-mailadres en telefoonnummer zodat we contact met je op kunnen nemen. De trainer ziet alleen je naam.