Verbindt mensen en idee├źn

Holding Space

Cursusdata
di. 13 september 2022 09.30 tot 12.00
Locatie Locatie informatie komt nog
Type & beschikbaarheid Workshop - 11 plekken beschikbaar
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan,Overig,Buurtinitiatief

Over de Workshop

Je bent (vrijwillig) actief als coach of begeleider. Je spreekt veel verschillende mensen, soms met heftige verhalen. Hoe blijf jij dan bij jezelf? Hoe laat je de ander in zijn of haar kracht? En hoe voorkom je dat je het probleem van de ander overneemt? De Amerikaanse term ‘Holding Space’ wordt veel gebruikt door coaches en begeleiders. Holding Space staat voor ‘liefdevol ruimte openhouden voor groei en ontwikkeling’. Je neemt een houding aan van ‘Fair Witness’: een neutrale getuige die niet oordeelt. Zo schep je een veilige bedding waarin de ander, helemaal zichzelf kan zijn en zijn vraag kan onderzoeken. Maar hoe doe je dit nou? Hoe blijf jij als coach bij jezelf en laat je bij de ander wat van de ander is? Vaak willen we het probleem fixen, geven we ongevraagd advies en weten wij eigenlijk wat het beste is voor de ander. In deze workshop kijken we naar hoe je zo’n bedding creëert. Je leert onder andere de basis vooronderstellingen vanuit NLP (Neuro Linguïstisch programmeren). Het verschil tussen sympathie, empathie en compassie, de dramadriehoek en de winnaarsdriehoek. Interessant voor vrijwilligers die mensen coachen en gesprekken voeren.

Extra informatie

Er is betaald parkeren voor auto's,

Over de trainer

Anita Schelling, NLP Trainer & Coach: "Mijn enorme drive om mensen te helpen werd mij gemakkelijk te veel. Het was wel een goede leerschool. Met problemen overnemen help je de ander uiteindelijk niet. En je houdt het zelf ook niet vol. Door NLP en geweldloze communicatie heb ik geleerd hoe ik kan helpen, zonder over te nemen. Zonder oordeel kunnen luisteren en er zo echt voor de ander kunnen zijn. Hele waardevolle kennis en ervaring die ik graag met jullie deel."

Website http://www.anitaschelling.nl
De cursussen en workshops kunnen online of op locatie plaatsvinden met in acht neming van de RIVM richtlijnen.

Deze cursus kost normaliter €35,00 per persoon. Dankzij de subsidie van de gemeente Groningen is jouw deelname gratis. Meer informatie
We vragen om je e-mailadres en telefoonnummer zodat we contact met je op kunnen nemen. De trainer ziet alleen je naam.