Verbindt mensen en idee├źn

Hoop: vergroot je psychologisch kapitaal

Cursusdata
vr. 13 maart 2020 09.30 tot 11.30
Locatie MJD. leonard springerlaan 3 groningen
Type & beschikbaarheid Workshop - 5 plekken beschikbaar
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan

Over de Workshop

Hoop wil zeggen dat je de motivatie en het vertrouwen hebt om iets wat je belangrijk vindt te bereiken. Behalve een plan A, heb je ook een plan B en C. Hoop kan je vergroten door doelen te stellen en de routes daarnaartoe te bepalen. In de workshop gaan we middels oefeningen en praktijkvoorbeelden aan de slag met het versterken van hoop.

Extra informatie

Hoop is een van de vier positieve eigenschappen van psychologisch kapitaal. De andere drie zijn optimisme, veerkracht en vertrouwen in je eigen kunnen. Deze eigenschappen helpen je om goed om te gaan met stress, tegenslag en uitdagingen. Iedereen heeft deze eigenschappen al in zich, maar ze kunnen verder ontwikkeld worden. Hierdoor kom je er beter voor te staan. Het zorgt voor meer tevredenheid, een gelukkiger gevoel en het leveren van betere prestaties. Bij MJD kun je gratis parkeren.

Over de trainer

Astrid Wolswijk is al meer dan 20 jaar werkzaam als trainer en coach op het gebied van vitaliteit, gezondheid en ontwikkeling. Goed in je lijf en hoofd zitten zijn voor haar belangrijke thema's. In haar werk levert zij een bijdrage aan de ontwikkeling en het functioneren van mensen. Haar aanpak is gebaseerd op de positieve psychologie: erkennen wat niet goed gaat, bekrachtigen wat goed gaat en onderzoeken waar je naar toe wilt.

Dankzij de subsidie van de gemeente Groningen is jouw deelname gratis. Meer informatie
We vragen om je e-mailadres en telefoonnummer zodat we contact met je op kunnen nemen. De trainer ziet alleen je naam.