Deze cursus is vol. Als je je aanmeldt voor de wachtlijst krijg je een e-mail als er weer plek is.

In het kader van de dag van de vrijwilliger 2023: Workshop bloemenkrans maken van Droogbloemen

In het kader van de dag van de vrijwilliger 2023: Workshop bloemenkrans maken van Droogbloemen
Cursusdata
vr. 15 december 2023 10.00 tot 12.00
Locatie Urban Heart - Boterdiep 111 Groningen
Type Workshop
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan,Overig,Buurtinitiatief

Over de Workshop

Droogbloemen zijn weer helemaal hip en happening! In deze nieuwe workshop Droogbloemenkrans Maken van Urban Heart gaan we niet voor een traditionele bloemenkrans, maar voor een speelse en luchtige droogbloemenkrans. Superleuk om in je kamer aan de muur te hangen!Bloemenkransen hebben een rijke en veelzijdige geschiedenis. Iedereen kent natuurlijk de kransleggingen van 4 mei, of de adventskrans voor het kerstfeest. Of een lieflijke bloemenkrans in het haar van de bruid op haar trouwdag! Maar wist je al dat in Zweden de midzomernachtsviering ook traditioneel wordt gevierd met een bloemenkrans? Of dat Engelse hofdichters, ook wel poet laureate genoemd, altijd een lauwerkrans droegen? Een bloemenkrans op je hoofd is in onze samenleving echter niet zo praktisch, dus kan je er beter eentje maken als mooie wandversiering!

Tijdens deze workshop leer je een bloemenkrans te maken van de mooiste gedroogde bloemen. Er is een ruime keuze uit gedroogde bloemen, granen, planten, en ander natuurlijk schoon.

Je gaat naar huis met een zelfgemaakte bloemenkrans. Hierdoor kan je thuis genieten van deze prachtige, natuurlijke en groene decoratie. Leuk meegenomen is dat de droogbloemen heel lang mee gaan en het op deze manier super duurzaam is om bloemen in huis te hebben!

 

Extra informatie

Op 7 december 2023 viert Groningen de dag van de vrijwilliger. Een speciale dag voor jou als vrijwilliger. De gemeente Groningen wil jou en je mede vrijwilligers bedanken voor jullie tomeloze inzet, betrokkenheid, tijd, energie, aandacht en nog veel meer. Groningen kan niet zonder al die mooie vrijwilligers. Om jullie dag te vieren biedt Ontwikkellink de laatste twee maanden van het jaar verschillende creatieve workshops. Deze workshop is er één van. Geniet ervan.

Over de trainer

Ontwikkellink is het online platform waar alle geweldige vrijwilligers, inwoners die betrokken zijn bij buurt initiatieven, actief zijn bij een school, een sport of elders zich gratis kunnen laten ontwikkelen. Het aanbod is gratis voor jou als dank voor je inzet, aandacht, tijd, liefde, oog voor de medemens en nog veel meer. Op jaarbasis bieden we gemiddeld meer dan 100 verschillende workshops, cursussen, e-learning, lezingen etc. aan. We werken vraaggericht voor zowel de individuele vrijwilliger als op maat voor een vrijwilligersorganisatie. Ook komen we graag met aanbod in jouw wijk of dorp. Voor meer informatie over een aanvraag verzoek www.link050.nl of mail naar ontwikkellink@link050.nl

Website: https://www.link050.nl