Deze cursus is vol. Als je je aanmeldt voor de wachtlijst krijg je een e-mail als er weer plek is.

In het kader van de dag van de vrijwilliger 2023: Workshop papierscheppen

In het kader van de dag van de vrijwilliger 2023: Workshop papierscheppen
Cursusdata
ma. 11 december 2023 19.00 tot 22.00
Locatie Oude bieb, Anker 14 te Groningen
Type Workshop
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan,Overig,Buurtinitiatief

Over de Workshop

Tijdens deze workshop ga je je eigen handgemaakte papier maken. Papierscheppen is een fascinerend proces en elk handgeschepte papier is uniek. Je gaat dik en dun papier maken, met structuur en reliëf, en verschillende combinaties van materialen. Misschien wil je dit jaar graag unieke kerstkaarten maken? Dat kan heel goed van handgeschept papier. Verder is het ook gewoon ontzettend leuk om te doen. Kom de mogelijkheden van het maken van je eigen papier ontdekken en onderzoek wat je er eigenlijk allemaal mee kunt. In deze workshop ga je zelf papier maken. Je maakt dik en dun papier, met structuur en reliëf, en verschillende combinaties van materialen. Dus schrijf je in voor deze workshop!

Extra informatie

Op 7 december 2023 vieren we de dag van de vrijwilliger. Dit jaar bieden we jou als dank voor je vrijwillige inzet verschillende creatieve workshops aan op verschillende momenten. Deze workshop is er een van. Veel plezier. 

Over de trainer

Ingrid Fischer verzorgt de workshop papierscheppen en heeft een passie voor papier, een fantastisch medium waar je ontzettend veel mee kunt! Ze is begonnen vanuit origami en boekbinden, waarbij ze in eerste instantie gebruik maakte van gekocht papier. Maar toen ontdekte ze dat je ook zelf papier kunt maken, wat enorm veel mogelijkheden biedt (vooral in het spelen met structuur). Dit probeert ze nu zoveel mogelijk in haar cursussen en eigen werk te gebruiken. Neem een kijkje op Ingrid's Instagram-account https://www.instagram.com/ingridfischer5/ om de artist books te zien die ze elke maand maakt en publiceert in de #areyoubookenough community.

Website: https://ingridfischer.nl/