Verbindt mensen en idee├źn

Instagram Stories voor jouw vrijwilligersorganisatie of goede doel

Cursusdata
do. 10 december 2020
09.00 tot 10.00
do. 17 december 2020
09.00 tot 10.00
Locatie Online
Type & beschikbaarheid Workshop - 7 plekken beschikbaar
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan,Organisaties,Overig

Over de Workshop

Denk jij dat Instagram alleen bedoeld is voor jongeren en mooie plaatjes? Fout. Instagram is juist bij uitstek geschikt voor vrijwilligersorganisaties en goede doelen. Zeker als je gebruik maakt van Instagram Stories. Die kun je inzetten voor het creëren van bewustzijn, om vrijwilligers te werven en zelfs om geld in te zamelen. Aan de slag met Instagram Stories (twee delen) Steeds vaker zie je ze voorbijkomen: Instagram Stories. Hiermee kun je op Instagram verhalen vertellen op basis van foto's en videoclips die je zelf hebt gemaakt. Het mooie is: na 24 uur verdwijnen de Stories automatisch van je tijdlijn. Daardoor hoeven ze niet perfect te zijn en kun je ook snel iets delen wat je niet voor altijd op social media wil laten staan. Maar hoe maak je goede Instagram Stories? En hoe zorg je ervoor dat anderen ze bekijken en erop reageren? In dit tweeluik leggen we uit hoe je dat doet. We beginnen met de basis. Daarin vertellen we je hoe je een Story maakt. Tijdens de tweede les leer je hoe je mooie foto’s voor je Story maakt met jouw smartphone.

Extra informatie

Tijdens het tweeluik Instagram Stories leer je in twee online workshops van een uur hoe je zelf gemakkelijk mooie Stories maakt. Tijdens de eerste les leer je wat een Story is en hoe je die zelf kunt maken,.En hoe je mooie foto’s maakt voor jouw Story. Tijdens de tweede les leer je hoe je jouw verhaal vertelt in een pakkende Story. Bijvoorbeeld om aandacht te vragen voor een campagne, betrokkenheid te vergroten of vrijwilligers te mobiliseren. Stories die passen bij het verhaal van jouw organisatie en helpen de boodschap daarvan uit te dragen. Aan het einde van de twee workshops weet je precies wat een story is, hoe je daarvoor een pakkend verhaal bedenkt en daarvoor pakkende beelden kunt maken.

Om te kunnen deelnemen ontvang je vlak voor aanvang een link van de trainer

Over de trainer

Marieke Verdijk: sinds 2006 maak ik als freelance videomaker films voor verschillende organisaties, films over mensen. Van de research, opnames en interviews tot en met de montage. Ik kan je helpen bij het bedenken van het juiste beeldverhaal. Lottie Herfkens: met ruim twintig jaar ervaring op het gebied van onlinecommunicatie en tien jaar op het gebied van social media weet ik als geen ander hoe je online content in kunt zetten voor jouw persoonlijke doel. Welke boodschap je ook hebt: ik help je die vertalen.

Website http://www.videoprofs.nl
De cursussen en workshops kunnen online of op locatie plaatsvinden met in acht neming van de RIVM richtlijnen.

Deze cursus kost normaliter €35,00 per persoon. Dankzij de subsidie van de gemeente Groningen is jouw deelname gratis. Meer informatie
We vragen om je e-mailadres en telefoonnummer zodat we contact met je op kunnen nemen. De trainer ziet alleen je naam.