Verbindt mensen en idee├źn

Kennismaken met gebaren

Cursusdata
vr. 17 januari 2020 10.00 tot 12.00
Locatie MJD. leonard springerlaan 3 groningen
Type & beschikbaarheid Workshop - 7 plekken beschikbaar
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan,Overig,Buurtinitiatief

Over de Workshop

In deze workshop van 2 uur krijg je een kijkje in de wereld van de gebarentaal. Steeds vaker zijn gebaren zichtbaar in ons leven. Op straat, het café, de tv maar soms ook op het werk, de vereniging of op een cursus. Sommige mensen willen ook graag een eerste contact kunnen maken met mensen die Doof of Slechthorend zijn. Soms willen mensen ook graag gebaren leren. Een gebarentaal leren is een nieuwe taal leren, dit kan dus niet in 2 uur. In deze workshop gaan we kijken hoe je kan communiceren met mensen met een auditieve beperking. Daarnaast gaan we ook kennismaken met gebarentaal en een paar bruikbare gebaren leren.

Extra informatie

Waar maak je kennis mee in deze workshop, wat leer je in deze 2 uur durende workshop? - Info over de Doven cultuur en over de gebarentalen. - Je eigen naam vingerspellen - Een eerste kennismaking met gebaren ( een persoon begroeten, jezelf voorstellen) - Ook gaan jullie een aantal gebaren leren die passen bij een eerste kennismaking. Deze workshop is interactief. Dit wil zeggen dat we met zijn allen gaan gebaren dit doen we via oefeningen/spelenderwijs

Over de trainer

De docent is Edith Jansen. Zij is moeder van een Dove zoon en is vanaf 1995 bezig zelf gebaren te leren en te communiceren met Doven en Slechthorenden. Zij werd gegrepen door deze prachtige visuele taal en ze besloot meer mensen de kans te geven deze taal te leren. Ze is gecertificeerd docent opgeleid door het Nederlands Gebarencentrum. Vanaf 2006 is ze haar eigenbedrijf gestart. Haar opdrachtgevers zijn organisaties voor Doven. Ze geeft vooral communicatie cursussen aan mensen met een auditieve beperking en hun omgeving. Daarnaast geeft ze Nederlands met Gebaren voor belangstellenden.

Dankzij de subsidie van de gemeente Groningen is jouw deelname gratis. Meer informatie
We vragen om je e-mailadres en telefoonnummer zodat we contact met je op kunnen nemen. De trainer ziet alleen je naam.