Deze cursus is vol. Als je je aanmeldt voor de wachtlijst krijg je een e-mail als er weer plek is.

Kiai-Jutsu -Vergroot je innerlijke Kracht!

Kiai-Jutsu -Vergroot je innerlijke Kracht!
Cursusdata
ma. 11 maart 2024
13.00 tot 16.00
ma. 18 maart 2024
13.00 tot 16.00
ma. 25 maart 2024
13.00 tot 16.00
ma. 8 april 2024
13.00 tot 16.00
Locatie Wijkcentrum bij van houten, oliemuldersweg 47 Groningen
Type Cursus
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan,Overig,Buurtinitiatief

Over de Cursus

Kiai-Jutsu is de kunst van het beïnvloeden van mensen, door middel van je eigen energie, via je stem. Eigenlijk doen we dit allemaal dagelijks onbewust, maar wanneer we onze eigen kracht ontdekken, oefenen en geconcentreerd kunnen uiten, dan wordt het een kunst die we bewust toe kunnen passen! Een kunst die grote invloed in je dagelijkse leven kan uitoefenen. Kiai-Jutsu staat aan de basis van weerbaarheid, effectief leiding geven, succesvol onderhandelen, en effectieve liefdesverklaringen. Maar het meest bekend is Kiai-Jutsu wel om het vermogen om je lichaamskracht te vergroten, zonder meer spieren te hoeven kweken. Kun jij dat ook? Ja! Iedereen die adem kan halen. In deze training leer je je eigen kracht kennen. Je leert verschillende manieren van ademhalen en het effect op jouw energie en die van anderen. Je leert je werkelijke eigen stemgeluid kennen en de kracht die daar vanuit gaat. Je leert je energie te concentreren en te richten. Je leert om met jouw geluid anderen te beïnvloeden, fel, mild, rustig, liefdevol en/of krachtig. En natuurlijk leer je deze krachten praktisch toe te passen in jouw dagelijkse leven. Je zult versteld staan van waar je toe in staat bent!

Extra informatie

'Kiai' (energie-harmonie) in het Japans, kan worden vertaald als het harmoniseren van adem (energie) en daad. Het gevolg van iets met 100% overtuiging doen, met je hele 'zijn. Pas als je iets met je hele wezen kunt doen, zul je je maximale effectiviteit ontdekken. In de Japanse krijgskunsten worden kiai gebruikt om mensen te helpen effectiever te kunnen vechten. Zo effectief als katten en honden bijvoorbeeld. In de gevorderde krijgskunsten is kiai-jutsu een apart vak waarin men mensen leert beïnvloeden met de stem. Psychologisch is kiai-jutsu gedeeltelijk uit te leggen als training van het bewust gebruiken onze breindelen, het limbisch systeem en reptielenbrein, in ons dagelijks functioneren en in de communicatie met anderen. Met name in de westerse cultuur is de focus vooral op de ontwikkeling van de neocortex (het denken) en leert men de rest juist te onderdrukken. Met als gevolg dat veel westerse mensen wordt afgeleerd om hun volle potentieel aan mogelijkheden te gebruiken. Dit verschil met andere culturen is vaak heel duidelijk in communicatie en beweging. Deze training is een begin om je wél je volle potentieel te helpen ontwikkelen en gebruiken. We sluiten de training af met een Maori haka, het summum van geconcentreerde energie.

Over de trainer

De training wordt gegeven door Max Sluiman. Max is hoofd van de Japanse krijgskunst stijl Senjo Ryu en eigenaar van ZA-ZEN, het bedrijf waarin de mentale kant van Japanse krijgskunst wordt gecombineerd met Zen en psychologie, om zo het beste uit jou naar boven te kunnen halen. Al twintig jaar specialist in zelf-actualisatie. Max: "Als ik iemand zie opbloeien en ik heb daar een bijdrage aan kunnen leveren, dan word ik echt blij!" www.za-zen.nl

Website: https://za-zen.nl/