Verbindt mensen en idee├źn

Lezing over Verslaving

Cursusdata
do. 23 januari 2020 19.30 tot 21.00
Locatie MJD. leonard springerlaan 3 groningen
Type & beschikbaarheid Lezing - 17 plekken beschikbaar
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan,Organisaties,Professionals,Overig

Over de Lezing

Niemand kiest er voor om verslaafd te raken en iedereen denkt dat het hem of haar nooit zal overkomen. Daarom denken mensen vaak: het gebeurt mij niet en niet in mijn omgeving. Maar verslaving is een ziekte. Heb je dan wel een keuze?

Tijdens de lezing over verslaving wordt dieper ingegaan op wat verslaving is en hoe je er als vrijwilliger mee om kunt gaan.

Extra informatie

Geschat wordt dat in Nederland gemiddeld 2 miljoen mensen verslaafd zijn. Driekwart van die verslaafden zijn verslaafd aan legale middelen, zoals alcohol, slaaptabletten of nicotine. Dat is 11% van onze bevolking en het vermoeden is dat het aantal nog veel hoger ligt. Het is dus niet zo gek dat je als familielid, vriend, collega of kennis, iemand treft die verslaafd is. Of zelf een verslaving ontwikkelt.

Over de trainer

De thema-avond wordt gegeven door Fleur de Vries. Fleur is coördinator Buurtbemiddeling in het Westerkwartier, maar ook al meer dan 20 jaar werkzaam in de GGZ en verslavingszorg. Zo heeft ze o.a. gewerkt bij de GGD in Amsterdam de Bijlmer en veldwerk gedaan op de Amsterdamse Wallen. Ze heeft diverse projecten opgezet om verslaafden te helpen richting herstel. Eén daarvan is een nazorgproject voor mensen na een kliniekopname. Fleur heeft in haar eigen omgeving te maken gehad met verslavingproblematiek.

Website www.mjd.nl
Dankzij de subsidie van de gemeente Groningen is jouw deelname gratis. Meer informatie
We vragen om je e-mailadres en telefoonnummer zodat we contact met je op kunnen nemen. De trainer ziet alleen je naam.