Verbindt mensen en ideeën

Online - Video Challenge: maak je eigen reportage

Deze cursus is vol. Als je je aanmeldt voor de wachtlijst krijg je een e-mail als er weer plek is.
Cursusdata
wo. 10 juni 2020 09.30 tot 11.00
Locatie Online. De deelnemers ontvangen een link van de trainer
Type Workshop
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan,Organisaties,Overig,Buurtinitiatief

Over de Workshop

Een reportage is een verslag over een gebeurtenis of onderwerp. Met een reportage geef je achtergrondinformatie. Een reportage kan leuk zijn, leerzaam of juist heel kritisch. Hoe je een reportage maakt, laten we in deze workshop zien. We leren je hoe je een onderwerp kiest, een invalshoek bedenkt en hoe je zorgt dat jouw reportage een mooie verhaallijn heeft en een pakkend verhaal. Natuurlijk ga je ook zelf aan de slag. Aan het einde van de workshop bespreken we alle video’s en heb je een eerste resultaat om online te zetten.

Extra informatie

Deze workshop maakt onderdeel uit van een reeks van vijf workshops. Wil je aan allemaal meedoen? Meld je dan voor iedere workshop apart aan:- 20 mei, 9.30-11.00 uur: maak je eigen oproepvideo- 27 mei, 9.30-11.00 uur: maak je eigen stop motion - 3 juni, 9.30-11.00 uur: maak je eigen interviewvideo- 10 juni, 9.30-11.00 uur: maak je eigen reportage - 17 juni, 9.30-11.00 uur: maak je eigen verhaal Deze workshopreeks leert je in vijf lessen hoe je zelf verschillende soorten video’s maakt. Iedere les gaan we aan de slag met een andere soort video. Bijvoorbeeld een promovideo, een stop motion of een reportage. Iedere les krijg je een opdracht, die je heel gemakkelijk vanuit huis kunt uitvoeren. Aan het einde van de workshopreeks heb je een aantal mooie filmpjes voor jouw organisatie en genoeg handvatten om zelf verder te gaan. Deze workshop wordt gegeven door Marieke Verdijk (camerajournalist) en Lottie Herfkens (social media-specialist). Het is een live online workshop die je vanuit huis kunt volgen. Een computer of laptop met camera/webcam is wel een voorwaarde om mee te doen. Houd je eigen smartphone bij de hand voor de filmopdrachten.

Over de trainer

Marieke Verdijk: Sinds 2006 maak ik als freelance Camerajournalist films voor verschillende organisaties, films over mensen. Van de research, opnames en interviews tot en met de montage. Ik kan je helpen bij het bedenken van het juiste beeldverhaal. Lottie Herfkens: Enthousiast, sociaal en met een hands-on-mentaliteit: allemaal omschrijvingen die op mij van toepassing zijn. Met ruim twintig jaar ervaring op het gebied van onlinecommunicatie en tien jaar op het gebied van social media weet ik als geen ander hoe je online content in kunt zetten voor jouw persoonlijke doel. Welke boodschap je ook hebt: ik help je die vertalen.
Website http://www.videoprofs.nl
Nieuw! Ontwikkellink biedt online aanbod aan. Vanwege het corona virus gaan de cursussen en workshops op locatie niet door. Maar wel online! Hou de website de komende weken in de gaten voor meer online aanbod.

Soms melden deelnemers zich af. We kunnen je een herinnering sturen als er weer plek is.
We vragen om je e-mailadres en telefoonnummer zodat we contact met je op kunnen nemen.