Verbindt mensen en idee├źn

Optimisme: vergroot je psychologisch kapitaal

Deze cursus is vol. Als je je aanmeldt voor de wachtlijst krijg je een e-mail als er weer plek is.
Cursusdata
vr. 28 februari 2020 09.30 tot 11.30
Locatie MJD. leonard springerlaan 3 groningen
Type Cursus
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan,Overig,Buurtinitiatief

Over de Cursus

Optimisme is meer dan positief dromen: je hebt de positieve verwachting dat iets goed komt omdat je beseft dat je zelf invloed hebt op de situatie. Of het nu gaat om werk of privé. Optimisme kun je oefenen. In de cursus leg ik uit hoe je dit doet. Met behulp van oefeningen en voorbeelden uit de praktijk gaan we werken aan het versterken van optimisme.

Extra informatie

Optimisme is een van de vier positieve eigenschappen van psychologisch kapitaal. De andere zijn hoop, veerkracht en vertrouwen in je eigen kunnen. Deze eigenschappen helpen je om goed om te gaan met stress, tegenslag en uitdagingen. Iedereen heeft deze eigenschappen al in zich, maar ze kunnen verder ontwikkeld worden. Hierdoor kom je er beter voor te staan. Het zorgt voor meer tevredenheid, een gelukkiger gevoel en het leveren van betere prestaties.

Bij MJD trainingsruimte kunt u gratis parkeren

Over de trainer

Astrid Wolswijk is al meer dan 20 jaar werkzaam als trainer en coach op het gebied van vitaliteit, gezondheid en ontwikkeling. Goed in je lijf en hoofd zitten zijn voor haar belangrijke thema's. In haar werk levert zij een bijdrage aan de ontwikkeling en het functioneren van mensen. Haar aanpak is gebaseerd op de positieve psychologie: erkennen wat niet goed gaat, bekrachtigen wat goed gaat en onderzoeken waar je naar toe wilt.

Soms melden deelnemers zich af. We kunnen je een herinnering sturen als er weer plek is.
We vragen om je e-mailadres en telefoonnummer zodat we contact met je op kunnen nemen.