Verbindt mensen en idee├źn

Optimisme: vergroot je psychologisch kapitaal

Cursusdata
vr. 6 december 2019 09.30 tot 11.30
Locatie MJD. leonard springerlaan 3 groningen
Type & beschikbaarheid Workshop - 1 plek beschikbaar
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan,Organisaties,Overig

Over de Workshop

Optimisme is meer dan positief dromen: je hebt de positieve verwachting dat iets goed komt omdat je beseft dat je zelf invloed hebt op de situatie. Of het nu gaat om werk of prive. Optimisme kun je oefenen. In de cursus leg ik uit hoe je dit doet. Met behulp van oefeningen en voorbeelden uit de praktijk gaan we werken aan het versterken van optimisme.

Extra informatie

Optimisme is een van de vier positieve eigenschappen van psychologisch kapitaal. De andere zijn hoop, veerkracht en vertrouwen in je eigen kunnen. Deze eigenschappen helpen je om goed om te gaan met stress, tegenslag en uitdagingen. Iedereen heeft deze eigenschappen al in zich, maar ze kunnen verder ontwikkeld worden. Hierdoor kom je er beter voor te staan. Het zorgt voor meer tevredenheid, een gelukkiger gevoel en het leveren van betere prestaties.

Over de trainer

Astrid Wolswijk is al meer dan 20 jaar werkzaam als trainer en coach op het gebied van vitaliteit, gezondheid en ontwikkeling. Goed in je lijf en hoofd zitten zijn voor haar belangrijke thema's. In haar werk levert zij een bijdrage aan de ontwikkeling en het functioneren van mensen. Haar aanpak is gebaseerd op de positieve psychologie: erkennen wat niet goed gaat, bekrachtigen wat goed gaat en onderzoeken waar je naar toe wilt.
Dankzij de subsidie van de gemeente Groningen is jouw deelname gratis. Meer informatie
We vragen om je e-mailadres en telefoonnummer zodat we contact met je op kunnen nemen. De trainer ziet alleen je naam.