Verbindt mensen en idee├źn

Pesten of Plagen?

Cursusdata
ma. 21 september 2020 20.00 tot 21.30
Locatie Online
Type & beschikbaarheid Online cursus - 6 plekken beschikbaar
Voor wie? Vrijwilligers/participatiebaan,Organisaties,Overig,Buurtinitiatief

Over de Online cursus

Hoe pak je pestgedrag binnen het jeugdwerk aan? Plagen is gelijkwaardig, niet altijd prettig, maar de geplaagde kan en mag terug plagen. Pesten is ongelijkwaardig, de gepeste hoort er niet meer bij en pesten vernietigt de sfeer voor iedereen. Maar hoe pak je pestgedrag nu aan? Deze workshop is voor iedereen die met kinderen en tieners werkt en wil weten hoe je met pesten en plagen omgaat.

Extra informatie

Pesten of plagen? Pestgedrag in groepen. Wat kun je doen? Hoe voorkom je het? Voor alle vrijwilligers die werken met kinderen en tieners. Pestgedrag kan overal voorkomen; in grote of kleine groepen. Iedere vrijwilligersorganisatie hoopt natuurlijk dat het bij hen niet het geval zal zijn. Om de kans op pestgedrag binnen een organisatie zo klein mogelijk te maken, is preventie van belang. Pesten heeft namelijk niet alleen gevolgen voor het slachtoffer, maar ook voor de groep en uiteindelijk voor de organisatie. Zonder actie kan pesten niet voorkomen of verholpen worden. In een bestaande pestende groep lijken pestpatronen moeilijk te doorbreken. Soms is dat waar. En pesten negeren kan ‘dodelijk’ zijn; een gepeste kan z’n hele leven hier last van blijven houden. Ondanks dat het soms moeilijk is kan er heel goed iets tegen gedaan worden. Deze workshop van één dagdeel biedt achtergronden van pesten en plagen. Hoe voorkom je pesten in een nieuwe groep? En het bevat handvatten om een pestende groep naar een plagende groep om te vormen.

Hier vind je een handleiding hoe je online kunt deelnemen https://www.link050.nl/aan-de-slag-met-meet/

Over de trainer

Erika de Weerd, Jeugdwerkconsulent bij de YMCA. Als YMCA ondersteunen we vrijwilligers in het jeugdwerk mbv programmamateriaal, trainingen en coaching. Wanneer vrijwilligers goed toegerust zijn, dan zal dit een positieve invloed hebben op de kwaliteit van het jeugdwerk en de ontwikkeling van kinderen en tieners.

Website www.ymcajeugdwerk.nl
De cursussen en workshops kunnen online of op locatie plaatsvinden met in acht neming van de RIVM richtlijnen.

Dankzij de subsidie van de gemeente Groningen is jouw deelname gratis. Meer informatie
We vragen om je e-mailadres en telefoonnummer zodat we contact met je op kunnen nemen. De trainer ziet alleen je naam.